منظور از تابلو فرمان آسانسور چیست؟ و کاربردش چیست ؟

تابلو فرمان آسانسور-

تابلو فرمان جزء قطعات الکتریکی آسانسور که در کنترل آسانسور نقش اساسی برعهده دارد. در این مقاله از شرکت آسانسور پارس ایمن بالابر سعی داریم به معرفی تابلو فرمان آسانسور و انواع تابلو فرمان آسانسور بپردازیم و مهم ترین نکات را به شما ارائه دهیم.

 

تابلو فرمان آسانسور چیست؟

یکی از اجزای الکترونیکی آسانسور است که حرکت کابین بین طبقات آسانسور را کنترل می کند. در واقع تابلو فرمان یک جعبه بزرگ شامل قطعات مختلف الکترونیکی مدار های فرمان و ریزپردازنده هاست که در قسمت موتورخانه آسانسور نصب می شود.

این قطعه مرکز پردازش اطلاعات وارد شده از تجهیزات الکترونیکی آسانسور می باشد. فرمان حرکت بین طبقات توسط دو قطعه جعبه کارکدک و کابل حمل کننده به تابلو فرمان صادر می شود.بعد از پردازش در بخش کنترل آسانسور نیروی محرکه لازم به موتور آسانسور اعمال می شود و آسانسور بین طبقات به حرکت در می آید.

 

کاربرد تابلو فرمان آسانسور

کاربرد تابلو فرمان آسانسور

تابلو فرمان آسانسور در عملکرد آسانسور نقش اساسی دارد که اصلی ترین وظیفه آن شامل موارد زیر می شود:

  • تنظیم حرکت و سرعت موتور اصلی آسانسور
  • تشخیص موقعیت کابین آسانسور در هر لحظه
  • انجام فرمان های ارسالی از طبقات و کابین آسانسور
  • حفاظت الکترونیکی از تجهیزات به کار رفته در آسانسور
  • حفظ ایمنی مسافران آسانسور نظارت بر حرکت کابین آسانسور
  • بررسی فرمان توقف آسانسور از داخل اتاقک آسانسور

 

انواع تابلو فرمان آسانسور

به طور کلی تابلو فرمان آسانسور شامل دو دسته تابلو فرمان دو سرعته و تابلو فرمان درایودار می شود. لازم به ذکر است که تفاوت انواع تابلو فرمان های آسانسور در سرعت کابین است به این شکل که تابلو فرمان دو سرعته موتور آسانسور باید یک دور سرعت داشته باشد. اما تابلو فرمان دو سرعته با موتور دو سرعته دور تند و دور کند کار می کند.

مطالعه کنید :  بررسی استاندارد آسانسور ها

 

1. تابلو فرمان دو سرعته

تابلو فرمان دو سرعته با نام SPD2 نیز شناخته می شوند که از دو سیم پیچ برای اجرای دو سرعت کند و تند ساخته شده است. در ابتدا باعث حرکت تند موتور آسانسور می شود و بعد از یک ثانیه یک متر حرکت می کند و بعد از رسیدن به طبقه موردنظر سرعت کاهش می یابد و موتور با دور کم شروع به کار می کند تا آسانسور از حرکت بایستد.

 

2. تابلو فرمان درایو دار

تابلو فرمان درایو دار که با نام VVVF شناخته می شوند درایو یک قطعه الکتریکی است که بعد از تغییر سطح ولتاژ و فرکانس باعث حرکت موتور در سرعت ها و گشتاورهای مختلف می شود. نصب تابلو فرمان درایو دار باعث حرکت نرم آسانسور می شود به طوری که آسانسور در ابتدا سرعت کمی دارد. بعد از افزایش ولتاژ به شکل تدریجی به سرعت آسانسور اضافه می شود. این درایو به دلیل توقف بدون شوک و ضربه عدم لرزش کابین و کاهش مصرف برق محبوبیت بالایی دارد.

 

 

مشاوره پارس ایمن بالابر تلفن:02142230000

مشخصات انواع تابلو فرمان آسانسور از نظر نقشه مداری

تابلو فرمان آسانسور از نظر نقشه مداری و تجهیزات نیز به انواع زیر دسته بندی می شود:

  • تابلو فرمان رله ای
  • تابلو فرمان دیجیتالی
  • تابلو فرمان PLC
  • تابلو فرمان میکروکنترلری

5 نکته مهم برای انتخاب بهترین تابلو فرمان آسانسور

بهترین تابلو فرمان آسانسور

برای خرید تابلو برق آسانسور باید به یک سری نکات توجه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

1. سیستم کلی آسانسور

توجه کنید که قرار است تابلو فرمان را برای آسانسور کششی خریداری کنید یا آسانسور هیدرولیک .

2. نوع موتور

مشخصات فنی موتور آسانسور نقش مهمی در انتخاب تابلو برق آسانسور دارد که شامل نام و نوع قدرت، جریان، ولتاژ، سیستم تعلیق و سرعت تند و کند و می شود.

مطالعه کنید :  معرفی انواع آسانسور

3. تعداد توقف

برای خرید تابلو برق آسانسور توجه به فاصله طبقات و تعداد طبقات نیز اهمیت دارد.

4. ترافیک

میزان تردد و رفت و آمد در طبقات در مکان های مختلف براساس کم تردد بودن یا تردد بالا در یک ساختمان توجه کنید.

5. برند تولید کننده

شرکت های ایرانی در ایران فعالیت می کنند که توانسته است با ارائه تابلو فرمان باکیفیت محبوبیت زیادی به دست بیاورند.

 

قطعات تابلو فرمان آسانسور

اجزای تابلو فرمان آسانسور متشکل از یک سری مدارهای فرمان، ریزپردازنده ها و قطعات برفی می باشد. که اصلیترین اجزای تابلو فرمان آسانسور عبارتند از:

  • برد الکترونیکی اصلی IMC
  • برد الکترونیکی کابین CAB
  • جعبه رویزیون
  • برد الکترونیکی تغذیه و شارژ باتری IPS
  • برد Input/Output تنظیم طبقات و نمایش شماره طبقه مورد نظر
  • برد الکترونیکی کنترل بار و فاز LPC

برد الکترونیکی اصلی IMC

این برد با ابعاد 21*17 10 عدد خروجی 24 ولت و 7 ورودی 110 ولت دارد. این برد ایمنی دستگاه را تامین می کند تمام ورودی ها به جز یکی از آن ها فیدبک بوده و یک مورد باقی مانده برای بررسی وجود ولتاژ در تابلو فرمان آسانسور به کار گرفته می شود.

 

برد الکترونیکی کابین CAB

این برد کار تنظیم و پخش صدا در آسانسور را انجام می دهد. برد کابین برای ذخیره سازی صوت از یک حافظه 4 گیگابایتی بهره برده می توان از بلندگوی 4 اهمی برای صدای موردنیاز را تولید کرد.

 

برد Input/Output تنظیم طبقات

برد ورودی/خروجی به وسیله دو رشته سیم به برد اصلی متصل شده است که بسته به کاربرد آن می تواند در قسمت های مختلف سیستم آسانسور مانند موتور خانه، تابلو فرمان و حتی کابین آن را نصب کرد.

یکی از کاربرد های برد Input/Output یا ورودی/خروجی تنظیم طبقات و نمایش شماره طبقه مورد نظر می باشد.

مطالعه کنید :  آموزش نحوه محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

 

جعبه رویزیون

این جعبه روی کابین آسانسور تعبیه شده است و باعث ارتباط بین اتصالات برقی روی کابین به تابلو کنترل می شود. جعبه رویزیون متشکل از توقف اضطراری، کلید های راننده، کنترل درب، و شاسی هاست.

 

برد الکترونیکی تغذیه و شارژ باتری IPS

برد الکترونیکی تغذیه و شارژ باتری از اجزایی مانند مدار تنظیم سنسور حرارتی و شارژ باتری یکسو ساز ها و مدارهای حفاظتی تشکیل شده است که تغذیه 12 ولت و 24 ولت را فراهم می کنند. یکی از اجزای دیگر این برد تغذیه و شارژ باتری فیوز F3 است در هنگام اتصال اشتباه ترمینال ها جهت جلوگیری از بروز صدمه به باتری، باتری را از مدار خارج می کند. زمان شارژ کامل باتری 24 ساعت است که در این زمان باید تابلو 24 ساعت روشن بماند.

 

برد الکترونیکی کنترل بار و فاز LPC

این برد در تابلو فرمان دو سرعته قرار گرفتند که برای جابه جایی فاز کمبود و اضافه جریان ولتاژ ممانعت از عدم تقارن و حفاظت از موتور به کار برده می شود.

 

مشاوره پارس ایمن بالابر تلفن:02142230000

خرید تابلو فرمان آسانسور از پارس ایمن بالابر

در این مقاله به بررسی و معرفی تابلو برق آسانسور پرداخته شد. شرکبت ساخت آسانسور و فروش تابلو برق آسانسور پارس ایمن بالابر ارائه دهنده تابلو فرمان ایرانی و خارجی باکیفیت در خدمت شما مشتریان گرامی می باشد برای خرید تابلو فرمان آسانسور و خرید آسانسور می توانید با شماره های داخل سایت پارس ایمن بالابر تماس بگیرید. همکاران ما به شما کمک می کنند تا بسته به نوع آسانسور، موتور، تعداد ترافیک و توقف آسانسور و البته بودجه شما بهترین انتخاب را داشته باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.