آموزش نحوه محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

محاسبه ظرفیت کابین آسانسور مهم ترین بخش از طراحی آسانسور است که امنیت و رضایت کاربران را به همراه دارد. در این مقاله از شرکت آسانسور پارس ایمن بالابر قصد داریم به آموزش نحوه تعیین ظرفیت کابین آسانسور بپردازیم و اطلاعات مفیدی را درباره آشنایی با فرمول های محاسبات ظرفیت کابین آسانسور در اختیارتان قرار داده ایم.

 

محاسبه ظرفیت کابین آسانسور 

ظرفیت کابین اسانسور به حداکثر ظرفیتی گفته می ‌شود که آسانسور می تواند حمل کند. هر آسانسور ظرفیت کابین مشخصی دارد که وارد کردن وزنی بیشتر از ظرفیت مجاز اصلا جایز نیست! همه آسانسورها مجهز به سنسورهایی هستند که وزن آسانسور را محاسبه می کنند؛ به نحوی که بیشتر از وزن مجاز به آسانسور اجازه حرکت نمی دهند.

البته که کلیه قطعات آسانسور بر اساس ظرفیت کابین انتخاب و نصب می‌ شوند.  این نکته هم قابل ذکر است که حمل بار بیش از اندازه با آسانسور به سایر قطعات آسانسور آسیب وارد می کند و آسانسور را خراب می کند. برای نصب آسانسور و کلیه تجهیزات آن از پارس ایمن بالابر کمک بگیرید.

نمونه کابین های تولید شده در پارس ایمن بالابر

مشاوره پارس ایمن بالابر تلفن:02142230000

نحوه محاسبه ظرفیت مجاز کابین اسانسور مطابق استاندارد ملی

بر مبنای استاندارد ملی فرمول و نحوه محاسبه وزن مجاز کابین اسانسور به این شکل است که برای محاسبه ظرفیت کابین آسانسور ابتدا باید مساحت مفید کابین را در ارتفاع یک متری از کف کابین با در نظر گرفتن پاخور ورودی حساب کرد. در واقع، جدول محاسبه ظرفیت کابین آسانسور نشان می‌دهد که در هر مساحت از کابین آسانسور،‌ چند مسافر جای می‌گیرد.

مطالعه کنید :  نصب آسانسور، مراحل و شرایط آن

 

عوامل مؤثر در تعیین ظرفیت کابین آسانسور

نحوه محاسبه تعداد و ظرفیت کابین آسانسور با در نظر گرفتن چندین عامل انجام می شود:

  • ابعاد آسانسور

یکی از اولین عامل تعیین کننده تعداد و ظرفیت کابین ابعاد آسانسور است. البته منظورمان این نیست که هر چه کابین بزرگتر باشد ظرفیت آن بیشتر می شود. بلکه در کنار مساحت کابین آسانسور توان موتور را هم باید در نظر بگیرید. در واقع برای افزایش ظرفیت کابین آسانسور هم باید به ابعاد آسانسور و هم باید به توان موتور اضافه کنید.

  • عوامل دیگر

هم چنین برای محاسبه ظرفیت آسانسور باید اطلاعاتی نظیر نوع کاربری تعداد طبقات و واحدها در هر طبقه ارتفاع ساختمان را جمع آوری کنید. با استفاده از این اطلاعات می توانید ترافیک و جمعیت ساختمان و زمان انتظار آسانسور را تخمین بزنید. البته برای انجام این محاسبات باید اندازه چاه آسانسور و فضای موتورخانه و هم‌ چنین نوع آسانسور را نیز در نظر بگیرید.

 

نکاتی پیش از تعیین ظرفیت کابین آسانسور

برای آنکه بتوانید بهترین ظرفیت را برای کابین آسانسور در نظر بگیرید باید به نکات زیر توجه کنید و با احتساب آن ظرفیت را مشخص کنید:

برای ساختمان هایی که بیشتر از 8 طبقه هستند لازم است دو آسانسور تعبیه شود.

  • در ساختمان هایی که دو آسانسور دارد لازم است یکی از آن ها قابلیت قرارگیری صندلی چرخ دار را داشته باشد.
  • در ساختمان های دو آسانسور نباید هر دو آن ها رو به رو یا کنار هم قرار بگیرند.
  • طراح باید نزدیک ترین محل رفت و آمد کاربران را برای آسانسور ساختمان در نظر بگیرد.
  • حداکثر فاصله مورد نیاز در ورودی هر واحد با اسانسور باید 45 متر باشد.
  • آسانسور برای دسترسی راحت تر کاربران باید در مرکز ساختمان قرارگیرد.
مطالعه کنید :  آسانسور یا پله برقی؟ تفاوت در چیست؟

 

جدول محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

برای نحوه محاسبه ظرفیت کابین آسانسور می توانید از جدول محاسبه ظرفیت اسانسور کمک بگیرید . در این جدول مساحت مورد نیاز برای هر تعداد مسافر مشخص شده است.

تعداد مسافر حداکثر مساحت مفید کابین تعداد مسافر حداکثر مساحت مفید کابین
1 28 11 1.87
2 48 12 2.01
3 60 13 2.15
4 79 14 2.29
5 98 15 2.43
6 1.17 16 2.57
7 1.31 17 2.71
8 1.45 18 2.85
9 1.59 19 2.99
10 1.73 20 3.13

جدول حداکثر مساحت مفید کابین بر اساس تعداد

تعداد مسافر حداکثر مساحت مفید کابین (مترمربع)
۱ ۲۸
۲ ۴۸
۳ ۶۰
۴ ۷۹
۵ ۹۸
۶ ۱٫۱۷
۷ ۱٫۳۱
۸ ۱٫۴۵
۹ ۱٫۵۹
۱۰ ۱٫۷۳
۱۱ ۱٫۸۷
۱۲ ۲٫۰۱
۱۳ ۲٫۱۵
۱۴ ۲٫۲۹
۱۵ ۲٫۴۳
۱۶ ۲٫۵۷
۱۷ ۲٫۷۱
۱۸ ۲٫۸۵
۱۹ ۲٫۹۹
۲۰ ۳٫۱۳

مشاوره پارس ایمن بالابر تلفن:02142230000

اهمیت تعیین ظرفیت کابین آسانسور

با فرمول محاسبه ظرفیت کابین آسانسور می توان قدرت، سرعت آسانسور و نیز تعداد مسافرین را تعیین کرد. در صورتی که ظرفیت کابین آسانسور از اندازه استاندارد و رفت و آمد افراد کمتر باشد، آسانسور در هر بار جا به‌ جایی تعداد افراد کمتری را می ‌تواند جا به‌ جا کند و مابقی نفرات باید منتظر بمانند.

در صورتی که ظرفیت کابین مناسب نباشد، باعث کاهش فضای مفید ساختمان می شود و از همه مهم تر هزینه های آسانسور و قیمت بالابر را بالا می برد.

پارس ایمن بالابر بهترین طراح کابین آسانسور

در این مقاله به اموزش محاسبه ظرفیت کابین آسانسور پرداخته شد. محاسبه ظرفیت کابین آسانسور بر اساس ابعاد و توان موتور مشخص می شود. البته در محاسبه ظرفیت کابین آسانسور بایستی به مواردی تعداد طبقات تعداد واحدها، نوع کاربری و میزان ترافیک دقت کنید. تیم تخصصی شرکت پارس ایمن بالابر با بهره گیری از مهندسین اماده ارائه خدمات در زمینه ساخت کابین آسانسور و نصب آن می باشد. همچنین شرکت پارس بالابر میتواند شما را در زمینه خرید آسانسور و تعمیر آن راهنمایی کند. کافی است وارد سایت ما شوید و درخواست خود را تعیین ظرفیت کابین آسانسور از طریق شماره های درج شده ثبت کنید.

مطالعه کنید :  بالابر معلولین
5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.