عیب یابی بالابر ساختمانی

مهم ترین دلایل خرابی بالابر ساختمانی

آیا بالابر ساختمانی تان از کار افتاده است؟ آیا بالابر استارت می خورد اما بعد از چند ثانیه فیوز قطع می شود؟ همه این موارد نشان دهنده این است که بالابر ساختمانی تان خراب شده و نیاز به تعمیر دارد. اگر متوجه اختلال در کارکرد بالابر ساختمانی خود شدید، نگران نباشید. در این مقاله از شرکت آسانسور پارس ایمن بالابر به عیب یابی بالابر ساختمانی و بررسی علائم خرابی بالابر ساختمانی می پردازیم.

 

5 علت اصلی کار نکردن بالابر ساختمانی با راه حل اساسی

در ادامه هریک از علت های کار نکردن بالابر ساختمانی را بررسی می کنیم و راهکارهایی برای رفع این قبیل از مشکلات ارائه می ‌دهیم.

1. بی‌توجهی به روغن کاری گیربکس بالابر

اگر در مشاغل ساختمانی خود نسبت به سرویس و روغن کاری گیربکس را انجام ندهید. این کار می تواند گیربکس را به مرور خراب کند و قدرت الکتروموتور را کاهش بدهد نیز کاهش یابد. در صورت خراب شدن گیربکس ممکن است الکتروموتور بالابر دچار سوختن می شود و همین امر دستگاه را از کار می اندازد.

راه‌ حل:

  • حتما گیربکس را مرتبا روغن کاری کنید.
  • بر روی بدنه گیربکس بالابر دو مهره وجود دارد که درب ‌های مخزن گیربکس هستند.
  • مهره بالایی آن برای افزودن روغن گیربکس و مهره پایینی برای تخلیه روغن به کار برده می شود. با باز کردن مهره فضای داخل مخزن قابل مشاهده می باشد.
  • جهت عیب یابی بالابر ساختمانی در ابتدا مهره بالای بدنه را باز کنید مسیر هواکشی تخلیه است.
  • حال مهره پایینی را شل کرده و اجازه می‌دهید روغن کهنه و سوخته تخلیه شود. چنانچه مهره بالایی باز نشود، تخلیه به صورت کامل انجام نمی‌شود.
  • اگر مخزن گیربکس خراب شده باشد بایستی آن را تعمیر یا تعویض کنید.
  • پیچ تخلیه را به کمک نوار تفلون ببندید. و درزگیری را به صورت دقیق انجام دهید.
  • روغن گیربکس استاندارد و سالم را داخل مخزن بریزید.
  • در این مرحله روغن تخلیه شده درون ظرف مناسبی تخلیه کنید تا روی زمین نریزد.

2. دو فاز شدن موتور الکتریکی سه فاز در آسانسور ساختمانی

علائم خرابی بالابر ساختمانیبیشتر بالابرهای ساختمانی به صورت سه فاز کار می کنند. دو فاز شدن موتور الکتریکی آسانسورهای سه فاز یکی از علائم خرابی بالابرهای ساختمانی محسوب می شوند. در صورت دو فاز شدن موتور بالابر ساختمانی می تواند مشکلات فراوانی را به همراه داشته باشد.برای مثال ممکن است سیم پیچ‌ های درون الکتروموتور داغ شده و آتش‌سوزی به همراه داشته باشند.

مطالعه کنید :  نکات خرید آسانسور برای ساختمان در هنگام خرید

راه‌ حل:

در صورتی که موتور گیربکس داغ شد بالابر را از کار می اندازد برای رفع این مشکل حتما از تعمیرکار بالابر ساختمانی کمک بگیرید و حتما این مشکل را به صورت کاملاً جدی حل کنید.

برای خرید و نصب بالابر موتور گیربکسی می توانید از مشاوران شرکت پارس ایمن بالابر راهنمایی بگیرید.

3. نوسانات جریان برق

یکی دیگر از علت کار نکردن بالابر ساختمانی نوسانات جریان برق است.البته این مشکل در اکثر مواقع به دستگاه بالابر ربطی نداشته و به پیک مصرف انرژی و توزیع برق منطقه بستگی دارد. نوسانات برق می تواند عملکرد بالابر ساختمانی را مختل می‌کند. در این شرایط ممکن است باعث از کار افتادگی کامل دستگاه شود.

راه‌ حل:

    وقتی مشکل از نوسانات برق است، بعد از گذشت پیک مصرف برق یا بهبود شرایط انرژی مشکل برطرف می شود. اما اگر عملکرد بالابر در وضعیت عادی به اختلال مواجه می شود. حتما باید برای عیب ‌یابی تخصصی اقدام کنید.

مشاوره پارس ایمن بالابر تلفن:02142230000

4. سوختن الکتروموتور بالابر ساختمانی

وقتی الکتروموتور بالابر ساختمانی بسوزد یا دچار نقص فنی نشود بالابر به طور کامل از کار می افتد. الکتروموتور در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و بی‌توجهی به تعویض روغن گیربکس بالابر دچار سوختگی می شود. علائم این مشکل شامل موارد زیر می شود:

  • کاهش قدرت و سرعت الکتروموتور بالابر
  • سیم شدن پیچ الکتروموتور بالابر سیاه
  • بیش از حد آمپر کشیدن الکتروموتور بالابر ساختمانی
  • استشمام بوی سوختگی

راه‌ حل:

اگر موتور بالابر ساختمانی سوخته است باید آن را حتما تعویض کنید چون تعمیر الکتروموتور بی فایده است.

5. خراب شدن شاسی بالابر

علت کار نکردن بالابر ساختمانیممکن است در برخی از مواقع به جای خراب شدن الکتروموتور و گیربکس مشکل از شاسی یا بدنه دستگاه باشد.در صورتی که شاسی و بدنه خراب شده باشد. هم چنین بازوهای بالابر و شاسی از محل نصب کنده یا لق شود، بالابر از کار می افتد.

مطالعه کنید :  آسانسور پنوماتیک چیست و چه کاربردی دارد؟

راه‌ حل:

از یک تعمیرکار بالابر ساختمانی بخواهید که دستگاه تان را به خوبی بررسی کرده و این قطعه را تعویض کند

آموزش تعمیر بالابر ساختمانی

جهت تعمیر و عیب یابی بالابر ساختمانی کافی است اقدامات زیر را انجام دهید:

  • ابتدا با مولتی متر برق ورودی داخل کلید بالابر را اندازه گیری کنید.اگر ولتاژ مناسب نبود مشکل از برق ورودی است که باید شود. اما اگر ولتاژ برق ورودی درست بود به اتصالات داخل کلید بالابر را بررسی کنید و از جدا نشدن سیم یا شل نشدن سیم ها اطمینان حاصل کنید
  • پس از آن به بررسی کامل پلاتین ها و کنتاکت های کلید را بپردازید و اهرم کلید را تغییر دهید. پس از هر بار تغییر آن به اتصال کنتاکت ها توجه کنید چون گاهی در اثر کار زیاد پلاتین ها از هم فاصله می گیرند یا خراب می شوند و اتصال به درستی انجام نمی شود.
  • چنانچه ایراد از کلید و سیم های داخل آن و پلاتین هایش نبود، باید کابل بین کلید و موتور را با یک اهم متر چک کنید. چون سیم داخل کابل در صورت تکفاز بودن موتور چهار رشته می باشد و در صورت سه فاز بودن سه رشته می شوند و گاهی این کابل مشکل و قطعی یا اتصالی پیدا می کند.

بررسی مشکلات رایج بالابر ساختمانی به همراه علت

در ادامه به مهم ترین سوالات درباره ایرادات و عیب یابی بالابر ساختمانی و راه حل تعمیر آن پرداخته شده است:

  • چرا بالابر استارت می خورد اما بعد از چند ثانیه فیوز قطع می شود؟

 در صورتی که بالابر فقط در یک جهت کار می کند. در این صورت یا پلاتین های کلید خراب شده است. توجه کنید باید حتما ابتدا کلید را در حالت صفر قرار دهید و بعد به جهت دیگر بکشید و سریعا حالت کلید را عوض نکنید.

  • چرا موتور بالابر ساختمانی استارت نمی خورد؟

این مشکل می تواند از خازن بالابر ساختمانی باشد با یک مولتی متر، خازن را تست کنید و اگر ظرفیت خازن درست بود سراغ تست موتور بروید و اتصال سیم پیچ ها یا اتصال بدنه به کمک اهم متر انجام دهید. دو سر هر سیم پیچ  باید به هم راه بدهند و با  سیم پیچ ها دیگر و یا با بدنه موتور نباید اتصال داشته باشند و اصطلاحا به هم نباید راه بدهند.

مطالعه کنید :  هرآنچه برای خرید آسانسور نیاز است بدانید

ریشه نقص در بالابر ساختمانی کدام هستند؟

آموزش تعمیر بالابر ساختمانیبالابر ساختمانی به علت کاربری زیاد و تحمل فشار بالا مستعد خرابی است. ریشه خرابی در بالابر ساختمانی به دو دسته تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد می پردازیم:

  • مشکل در ساخت و کیفیت قطعات

بالابر ساختمانی از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست. همین امر باعث می شود تا دستگاه به مرور زمان با نقص های فنی مختلفی مواجه شود. پس حتما از اصالت و کیفیت ساخت قطعاتی مانند: موتور، گیربکس یا ریل و شاسی بالابر اطمینان حاصل کنید

  • مشکل در کاربری دستگاه

گاهی دستگاه کیفیت خوبی دارد اما نحوه کاربری می تواند اختلالی در کارکرد بالابر به وجود بیاورد. بی توجهی به سقف توان دستگاه و کار کشیدن از آن بیش از ظرفیت اعلام شده خرابی هایی را به بار خواهد آورد. عوامل دیگری چون قطع و وصل ناگهانی سوئیچ ‌ها در حین بارکشی یا ایجاد تداوم در فعالیت موتور هم می توانند زمینه ساز خرابی بالابر ساختمانی باشند.

مشاوره پارس ایمن بالابر تلفن:02142230000

برای تعمیر مشکل کار نکردن بالابر ساختمانی چه کار کنیم؟

اگر می خواهید بابت تعمیر بالابر ساختمانی هزینه هایی بالایی را پرداخت نکنید بایستی از متریال مرغوب استفاده کنید و حتما نکات نگهداری بالابر را رعایت کنید. برای همین بهتر است بالابر ساختمانی را از یک مرکز معتبر فروش بالابر ساختمانی کمک بگیرید.

هم چنین اگر راهکارهای عنوان شده به روی بالابر ساختمانی شما جواب نداد، کافی است با مرکز نصب و سرویس و تعمیر بالابر ساختمانی خود با پارس ایمن بالابر تماس بگیرید تا همکاران ما در واحد خدمات پاسخگوی سوالات شما باشند. چنانچه تجربه در زمینه استفاده از بالابر ساختمانی دارید خوشحال می شویم که نظرات خود را با ما و خوانندگان ما به اشتراک بگذارید.

4/5 - (2 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.