ضوابط نصب آسانسور روابط به شرایط خاص خودش را دارد و نصب این محصول در هر جایی متفاوت است برای مثال ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها با نصب آسانسور در منزل مسکونی متفاوت است بنابر تفاوتهایی که در آسانسور دارد یک مهندس و کارشناس باید در تمامی مراحل نصب آسانسور در محل حاضر باشد و مانع از وجود مشکلات ایرادهایی که میتواند در حین نصب وجود بیاید بشود.
ضوابط آسانسور در ساختمان ها
سالهاست که با وجود آسانسور رفت و آمد در بین طبقات آسان شده است پس از پیشرفت تکنولوژی و خراب کردن بیشتر خانه های قدیمی و برج سازی به جای آنها، آسانسور به یک عنصر مهم در یک ساختمان تبدیل شد. امروزه حتی در خانه های دوبلکس نیز آسانسوری برای رفت و آمد بین طبقات تعبیه شده است.
آسانسور بنا به کاربردی که دارد، میتواند شیشهای یا فلزی باشد. برای مثال امروزه در بیشتر پاساژهای مدرن برای جابجایی از آسانسورهای شیشهای استفاده شده است. ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها مسئله ای مهم و حیاتی است.
هر آسانسور بنا به گنجایشی که دارد و طبقاتی که در آن رفت و آمد دارد، نیاز به معماری و دانش خاصی دارد. بنابراین این که آسانسور برای حمل افراد در یک ساختمان استفاده شود یا برای حمل و جابجایی مصالح، ابزار و … ساخت و نصب آن را متفاوت میکند. بافت آسانسور و شرایط قرار گیری آن با توجه به بنا متفاوت است.
از اولین و مهمترین ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها تهیه یک نقشهی کاملا مهندسی شده برای جاگذاری آسانسور است. برای عملی کردن نقشهی آسانسور این نقشه حتماً باید تحت نظارت مهندس ناظر و با مشورت چند نفر انجام شود.
از مهمترین مکان هایی که باید در نصب آسانسور مورد بررسی قرار بگیرد، نقشه پارکینگ، زیرزمین، تعداد طبقات و همکف است. مهندس ناظر بر ساخت آسانسور حتماً باید از تعداد نفراتی که در ساختمان رفت و آمد دارند و شرایط استفاده از آسانسور اطلاع پیدا کند. پس از این بررسی ها نیاز است که چاله آسانسور آمادهسازی شود. پس از کندن محل قرارگیری آسانسور، با توجه به ظرفیت آسانسور، صاحب بنا در انتخاب نوع آسانسور میتواند نظراتش را دخیل کند.
شرایط استاندارد آسانسور
شرایط استاندارد آسانسور در جاهای مختلف و مکانهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. حتی ضوابط نصب آسانسور در یک کشور ممکن است با کشورهای دیگر متفاوت باشد. برای مثال ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها با یک منزل دوبلکس ممکن است متفاوت باشد.
چنانچه میخواهید آسانسور نصب کنید، باید شرایط استاندارد آسانسور را بدانید و مکانهای مورد نظر برای نصب آن را از ابتدا در ساختمان تعبیه کنید. باید بدانید که آسانسور انواع مختلفی دارد و نصب آن نیز به شیوه های گوناگون انجام می شود.
یکی از قدیمی ترین نصب های آسانسور نصب آسانسور به صورتی کششی است. در این نوع آسانسور از سیم بکسل و قرقره برای بالا و پایین کردن آسانسور استفاده می شود. این آسانسورها مصرف انرژی کمتری دارند و در ساختمانهای قدیمی و چندین طبقه استفاده می شوند.
نوع دوم آسانسور، آسانسور هیدرولیکی است که به جکی نیز معروف است. این آسانسورها برای طبقات کمتر استفاده می شوند و نیازی به موتورخانه ندارند. آسانسورهای هیدرولیکی یا جکی که اخیراً زیاد استفاده میشود، خطر کمتری دارد و در رفت و آمد هیچ صدایی ندارند. اما آسانسورهای کششی بدلیل اینکه با قرقره سر و کار دارند، سر و صدای زیادی دارند و امکان کنده شدن این آسانسورها در طی سالها استفاده بیشتر است.
ضوابط آسانسور از دید شهرداری
مدتی است که برای ضوابط آسانسور شهرداری چند تبصره را تعیین کرده است که در ساختمان های مختلف با توجه به تعداد ساختمان ها این ضوابط تفاوت دارد. برای مثال با توجه به ابعاد چاله های آسانسور، شهرداری ابعاد مشخصی را برای هر آسانسور در نظر گرفته است. ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها به منظورهای مختلفی انجام میشود.
برای مثال این ضوابط باعث کاهش خطرات احتمالی آسانسور میشود. بسیاری از خطراتی که همراه با آسانسور وجود دارند، مثل سقوط، به دلیل رعایت نکردن ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها است.
چنانچه به ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها علاقه مند هستید، می توانید این مقاله را تا انتها بخوانید. یکی دیگر از ضوابطی که شهرداری برای نصب آسانسور تعیین کرده است، تعداد واحدها در هر طبقه ساختمان است.
چنانچه در یک طبقه مسکونی تعداد واحدها از چهار واحد بیشتر باشد، نیاز است که تعداد آسانسورها نیز افزایش یابد. همچنین اگر تعداد طبقات نیز بالاتر از حد خاصی باشد، نیاز است که چند آسانسور در یک ساختمان نصب شود. این شرایط برای راه پله نیز اجرا میشود. چنانچه تعداد واحدهای یک ساختمان در هر طبقه بیشتر از چهار واحد بود، باید حداقل دو راه پله برای ساختمان تعبیه شود.
ضوابط آسانسور مسکونی
با توجه به متراژ زمینی که در آن آسانسور میخواهد قرار بگیرد، ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها متفاوت است. برای مثال جهت زمینهای بالای ۲۰۰ متر قانونی تصویب شده است، مبنی بر اینکه ابعاد داخلی آسانسور حداقل باید ۱۶۰ در ۲۰۰ سانتی متر باشد.
همچنین چنانچه تعداد واحدها در یک طبقه مسکونی بیشتر از چهار واحد باشد نیاز است است که دو آسانسور وجود داشته باشد و اگر کمتر باشد یک راه پله و آسانسور کفایت میکند. همچنین ابعاد آسانسور با توجه به تعداد واحد ها و طبقات یک مجتمع مسکونی و تعداد افراد ساکن متفاوت است.
البته این در شرایطی است که نصب آسانسور همراه با ضوابط باشد. ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها از اهمیت ویژهای برخوردار است. اگر برای نصب آسانسور این ضوابط را رعایت نکنید، علاوه بر اینکه مجوزی از سمت شهرداری برای نصب آسانسور به شما داده نمیشود، همچنین هیچ ضمانتی از سمت هیچ بیمهای برای شما وجود نخواهد داشت.
ضوابط آسانسور در معماری
ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها بر عهده مهندس و طراح معمار است. با توجه به ابعاد ساختمان، تعداد طبقات و … آسانسور باید در مکان خاص، با زاویه مشخص قرار بگیرد. یکی از ویژگیهای مهم برای نصب آسانسور در همه جا این است که آسانسور حتماً باید برای افراد معلول با ضعف جسمی حرکتی مناسب باشد.
برای مثال آسانسور نصب شده باید در ورود به داخل آسانسور بدون پله و یا دارای رمپ باشد و یا دکمههای آسانسور در ارتفاع خیلی بالایی نصب نگردد. این قانون برای راه پله نیز صدق میکند. اگر در ورودی ساختمان شما چند پله قرار دارد، باید برای افراد معلول رمپ یا بالا بر تعبیه شود.
حداقل ارتفاعی که یک آسانسور باید طی کند هفت متر است اما در ساختمانهای چند طبقه این حرکت و ارتفاع تغییر می کند. یکی دیگر از ویژگی هایی که در حین نصب آسانسور باید به آن توجه داشته باشیم این است که حداکثر فاصله در ساختمانی تا ورودی ۴۰ متر باشد.
چنانچه تعداد آسانسور بیشتر شود، نیازی نیست که برای هر دستگاه یک چاه تعبیه شود، اما اگر تعداد دستگاه های آسانسور از چهار عدد بیشتر شد. حتماً باید دو چاه در نظر گرفته شود. ابعاد هر گونه آسانسور با هر کاربردی که دارد با یکدیگر متفاوت است.
چنانچه به فکر نصب آسانسور هستید، حتماً از قبل از آنکه نقشهی بنا را بچینید، نیاز است که ضوابط نصب آسانسور در ساختمان ها را بخوانید و حتماً با مهندس و طراح معمار صحبت کنید. با توجه به ظرفیت ساختمان، کاربرد و نوع استفاده، آسانسورهای متفاوتی از سمت معمار به شما پیشنهاد میشود. در نهایت صاحب خانه برای نوع مدل آسانسور و برند مورد نظر تعیین تکلیف میکند، اما مسائل امنیتی نصب آسانسور به عهده مهندس معمار است.
شرکت پارس ایمن بالابر یکی از مجموعه های معتبر در زمینه ساخت و راه اندازی و تعمیر انواع آسانسور می باشد این مجموعه دارای چندین سال سابقه کاری حرفه ای می باشد. اگر به دنبال یک شرکت معتبر در این زمینه می گردید پارس ایمن بالابر بهترین گزینه می باشد.
بدون دیدگاه