بررسی ابعاد آسانسور ها
بررسی خیلی ها دوست دارند در هنگام خرید آسانسور از ابعاد آسانسورهای مختلف اطلاع داشته باشند تا با توجه به ابعاد آسانسورهای مختلف یکی را با توجه به کارایی و نوع کاربری آن انتخاب کنند. اما پیش از اینکه به سراغ معقوله ابعاد آسانسور برویم، در ابتدا با خود آسانسور کمی آشنایی پیدا می کنیم.
کلمه آسانسور درواقع یک کلمه فرانسوی است که وارد زبان و فرهنگ فارسی شده است و در زبان فارسی نیز از بالابر برای حمل بار و آسان بر برای حمل انسان استفاده می شود. پیشینه آسانسور به حدودا 200 سال پیش از میلاد باز می گردد که نشان می دهد از گذشته تا کنون این سازه چقدر با اهمیت بوده و در سازه های بلند چقدر کارایی داشته است.
البته باید توجه داشت که آسانسور های امروزی بسیار متفاوت از آسانسور ها آن زمان بوده است؛ اما باید توجه داشت که آسانسور یک وسیله الکترونیکی است و در ابتدا بیشتر قطعات آن مکانیکی و الکتریکی بوده، ولی با پیشرفت علم و تکنولوژی به علاوه در زمینه هوش مصنوعی شاهد تغییرات عمده در ساختار این سازه نیز هستیم.
انواع آسانسور
به طور کلی می توان گفت که چهار دسته آسانسور وجود دارد که هر کدام بسته به نوع طراحی و نحوه اعمال نیروی محرکه به کابین متفاوت از دیگری هستند. این آسانسور ها عبارت اند از: آسانسور های کششی، آسانسور های هیدرولیکی، آسانسور های وینچی، آسانسور های مغناطیسی و در نهایت می توان آسانسور های پنوماتیک را نیز در این بخش افزود که زاداه تکنولوژی روز دنیا هستند.
آسانسور های کششی
در این نوع آسانسور ها نیروی محرکه از یک موتور الکتریکی که اغلب موارد در قسمت فوقانی چاه آسانسور قرار دارد ( البته گاهی اوقات هم در قسمت پایین و در کنار چاهک که موتورخانه نام دارد) نصب می شود. سیم بکسل یا کابل فولادی که در این سازه استفاده شده است، از یک سو به کابین آسانسور و از سوی دیگر به وزنه ای آسانسور که درون قابی فلزی که قاب وزنه نام دارد، متصل است. وزنه هایی که در این نوع آسانسور استفاده می شوند از جنس چدن و یا بتن بوده و به اندازه وزن کابین و نصف ظرفیت کابین است. نحوه کار این آسانسور ها با نیروی اصطکاک بین سیم بکسل ها و فلکه کشش موتور است.
آسانسور های هیدرولیکی
این نوع آسانسور ها را می توان یکی از محبوب ترین ها بین مردم به شمار اورد، چرا که از هر نظر که بخواهیم بررسی کنیم، یکی از پر مخاطب ترین ها به شما می رود، زیرا این آسانسور ها در شوع حرکت، بسیار نرم حرکت می کنند، خرابی و استهلاک بسیار کمی دارند، عیب یابی و تعمیر این آسانسورها آسان و راحت بوده، به علت حذف کادر وزنه و سیم بکسل می توان نمایی زیبا را ایجاد کرد و آسانسور های شیشه ای به وجود آورد، یک سازه ای بسیار سبک که نیاز مند موتور خانه هم نیست. البته باید توجه داشت که این آسانسور ها معایبی هم دارند، از قبیل، محدودیت در ارتفاع ( ساختمان های زیبر پنج طبقه) و کندی است. این گونه آسانسو ها با موتور الکتریکی ، پمپ فشار روغن و جک هیدرولیکی کار می کنند.
ابعاد آسانسور های هیدرولیکی باید چیزی در بین 120 در 120 برای سه نفر جک از بغل باشد. و برای جک از زیر ابعاد آن براساس ارتفاعی آن که در جک های تلسکوپی یک سوم مسیر و برای جک های مستقیم به اندازه کل مسیر باید زمین کنده شود فونداسیون ریخته شود و جک در زمین کاشته شود و ریل در بغل قرار گیرید، آسانسور های هیدرولیکی خیلی نرم حرکت می کند اما سرعتشان از آسانسور های گیربکسی کمتر است حدود 70 سانتی بر ثانیه می باشد.
آسانسور های موتور گیر بکسی ابعادش مشابیه ابعاد آسانسور های هیدرولیکی می باشد با این تفاوت که موتور درون چاله آسانسور قرار می گیرد که 140 سانتی متر باید کند شود در ابعاد 120 در 120. همچنین باید یک اتاق آسانسور در بالا داشته باشد که روم لس موتور روی خود کابین قرار گیردو در قسمت زیرین هم 140 سانتی متر چاله آسانسور باید داشته باشیم.
آسانسور های وینچی
آسانسور هایی هستند که با طناب یا زنجیر فولادی آویزان شده و نیروی رانش به غیر از اصطکاک به آن وارد می شود.
آسانسور های مغناطیسی
این آسانسور ها را می توان آسانسور های گران قیمت نیز نامید. در این نوع آسانسور ها ریل و تجهیزات با مغناطیس دائم نقش استاتور موتور و کابین آسانسور را ایفا می کنند.
فروش و نصب انواع آسانسور و بالابر
به همراه بیمه 1 ساله
برای سفارش یا مشاوره تلفنی با ما تماس بگیرید
طراحی ابعاد آسانسور
با توجه به شناختی که در رابطه با انواع آسانسور ها به دست آوردیم، حالا باید توجه داشت که آسانسور شما از هر مدلی که باشد، باید به چند نکته توجه کنید که مشترک تمام آسانسور ها است، و آن هم فضای مورد نیاز برای آسانسور، ظرفیت، ارتفاع ساختمان و کارکرد است که تعیین کننده ابعاد آسانسو می باشد.
با این حال فضای مورد نیاز آسانسور را می توان در سه بخش کلی تقسیم بندی کرد، البته این توضیحات آسانسور های مغناطیسی را شامل نمی شود:
فضای مورد نیاز در بخش افقی
در کابین آسانسور ابعاد کابین بین آسانسور با توجه به ظرفیت آن بررسی می شود که این ابعاد بر اساس استاندارد های خاصی و بر اساس حداکثر مساحت برای هر نفر تعریف شده است.
فضای مورد نیاز در مقطع عمودی
وزنه تعادل به طور معمول در قسمت پشتی کابین قرار می گیرد که برای عبور وزنه تعادل با فاصله های استاندارد 30 سانتی متری است.
فضای موردنیاز در موتورخانه
در ریل راهنما کابین آسانسور، هدایت کابین و وزنه تعادل در یک مسیر مستقیم بر عهده ریل راهنما است. فضای مورد نیاز برای نصب ریل کالین حدودا 20 سانتی متر بوده که در آسانسور هایی که سرعت بالاتری دارند تا 25 سانتی متر افزایش می یابد.
محاسبه عمق مورد نیاز که 3 عامل زیر در عمق آن تاثیر گذار هستند:
- عمق کابین: مثلا ابعاد کابین هشت نفره شامل 140سانتیمتر عمق و 110 سانتی متر عرض که در نتیجه عمق کابین 140 سانتی متر می رسد.
- فضای اشغال شده آسانسور
- فضای مورد نیاز برای عبور وزنه تعادل که 30 سانتی متر می باشد.
محاسبه عرض چاه مورد نیاز که دو عامل در این بخش دخیل هستند که شامل:
- عرض کابین و فضای لازم برای ریل ها
2.عرض آسانسور و نوع آن که در نهایت پس از محاسبه اندازه بزرگتر را به عنوان عرض چاه مدنظر میگیریم.
در نتیجه عمق چاله آسانسور به ترتیب زیر خواهد بود:
- بهترین ابعاد آسانسور 5 نفره 160 در 160 سانتی متر مربع
- بهترین ابعاد آسانسور 6 نفره 160 در 170 سانتی متر مربع
- بهترین ابعاد آسانسور 7 نفره 160 در 180 سانتی متر مربع
- بهترین ابعاد آسانسور 8 نفره 160 در 190 سانتی متر مربع
البته باید توجه داشته باشید که ابعاد چاهک آسانسور بایستی حداقل 150 سانتی متر ارتفاع داشته باشد. این ابعاد مانند ابعاد چاله آسانسور بوده اما از هر طرف 10 سانتی متر بزرگتر در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر اگر ابعاد چاله آسانسور 160 در 160 باشد، ابعاد چاهک 170 در 170 باید در نظر گرفت.
البته پیش از همه چیز باید به این نکته توجه داشت که در طراحی ساختمان خود باید فضایی مخصوص برای آسانسور را در نظر گرفت و با توجه به ابعادی که در این جا ذکر شد، این معقوله به راحتی امکان پذیر خواهد بود. البته به یاد داشته باشید که مکان آسانسور در ساختمان را با توجه به داشتن سرو صدا صحیح انتخاب کنید.
ابعاد آسانسور خانگی
مشخصات فنی جهت نصب و ابعاد آسانسور خانگی عبارتند از حداکثر ارتفاع جابجایی 12/5 متر، ابعاد آسانسور باید باتوجه به فضای که قرار است در آنجا نصب شود اندازه گیری شود، همچنین استفاده از سـنسور پـرده ای برای درب کابین هوم لیفت نیاز است.
ابعاد آسانسور هیدرولیکی
در صورتی که به دنبال آسانسور های هیدرولیکی هستید می توانید با پارس ایمن بالاب تماس حاصل بفرمایید، شرکت پارس ایمن بالابر با استفاده از نصابان حرفه ای، در محل مورد نظر حاضر می شوند تا جهت بررسی و اندازی گیری ابعاد آسانسور 4 نفره هیدرولیک، ابعاد آسانسور 6 نفره هیدرولیک اقدامات لازم را انجام دهند.
ابعاد آسانسور برانکارد بر
آسانسور هایی که جهت جابه جایی برانکارد استفاده می شود باید با توجه به اندازه و سایز برانکارد ها تولید شود البته باید به این نکته توجه داست که ابعاد آسانسور باید به گونه ای باشد که پرستار به راحتی بتواند رانکارد را داخل آسانسور قرار دهد تا بیمار را به راحتی جابه جا کند.
حداقل ابعاد آسانسور
کوچکترین ابعاد آسانسور باید به گونه ای باشد که برای چاله آسانسورهای مناسب باشد، عرض ۱۴۰ وطول ۱۶۰ سانتیمتر بسیار مفید است، در نتیجه بهتر است ابعاد مفید جهت چاه آسانسور۱۶۰*۲۰۰ سانتیمتر می باشد.
یکی از مواردی که شرکت پارس ایمن بالابر جهت اندازه گیری ابعاد آسانسور باید در نظر داشته باشد ابعاد درب آسانسور می باشد این شرکت با توجه به استاندارد ابعاد آسانسور، آسانسور هایی با کیفیت تولید می کنند.
ابعاد آسانسور در پلان مسکونی
✔ ابعاد داخل به داخل باکس راه پله ۲۴۰ در ۴۸۰ سانتیمتر
✔ ابعاد داخل به داخل باکس آسانسور ۱۶۰ در ۲۰۰ سانتیمتر.
✔ لابی جلوی آسانسور ۱۵۰ در ۱۵۰ سانتیمتر.
شرکت پارس ایمن بالابر از بهترین شرکت ها در زمینه راه اندازی و نصب و ساخت انواع آسانسور ها و فروش بالابر در تهران و ایران می باشد، این شرکت در زمینه نصب و راه اندازی آسانسور حیاطی، بالابر کارگاهی، آسانسور وینچی فعالیت دارد.
فروش و نصب انواع آسانسور و بالابر
به همراه بیمه 1 ساله
برای سفارش یا مشاوره تلفنی با ما تماس بگیرید
عالی .اگه پلان اتوکد بزارین مهندس ها هم میتونن استفاده کنن و اگه پی دی اف قرار بدین دیگه با نگاه کردن به عکس پلان پی دی اف شده و خواندن اندازه ها نیاز به خواندن کل متن نیست .با تشکر
ایا اسانسوری با ابعاد چاله کمتر از ۱۴۰*۱۶۰ در بازار ایران موجود هست؟برای اپارتمانهای زیر ۵۰ متر. ممنون میشم پاسخ رو برام ایمیل کنید.
سلام، برای مشاوره لطفا با بخش فروش تماس حاصل بفرمایید.