صفر تا صد مراحل گرفتن مجوز اسانسور

صفر تا صد مراحل گرفتن مجوز اسانسور

فهرست مطالب

با توجه به ضروری بودن آسانسور برای بسیاری از ساختمان های چند طبقه امروزی، اخذ مجوز را می توان از جمله مراحل اصلی فرآیند ساختمان سازی دانست. از سوی دیگر با توجه به ارتباط ایمنی آسانسور با سلامت افراد، اخذ مجوز استاندارد الزامی است؛ یعنی بدون آن نمی توان پایان کار و سند ساختمان را گرفت. در این مقاله از پارس ایمن بالابر، قصد داریم، مراحل گرفتن مجوز اسانسور را بیان کنیم.

نحوه گرفتن مجوز آسانسور

بعد از اجرای پروژه نوبت به گرفتن مجوز آسانسور می رسد. در این مرحله بر اساس قانون کار مصوب شهرداری، مالکان و سازندگان باید گواهی استاندارد آسانسور را به شهرداری منطقه خود عرضه کنند. این مجوز توسط اداره کل استاندارد استان صادر می شود.

شایان ذکر است که فقط شرکت های دارای پروانه طراحی و مونتاژ از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، امکان اخذ مجوز آسانسور از شهرداری را دارند.

مراحل دریافت مجوز آسانسور:

1- کسب اطمینان از این موضوع که فرآیند نصب و راه اندازی آسانسور تمام شده، همچنین عملیات ساختمانی، برق رسانی و سایر کارهای لازم صورت گرفته است.

2- ارائه کپی صفحه اول پروانه ساختمانی به شرکت آسانسور

3- ارسال کپی کارت ملی متقاضی به شرکت مربوطه

4- ثبت نام اینترنتی، گرفتن کد رهگیری و تعیین شرکت بازرسی که توسط شرکت آسانسور انجام می‌شود.

5- در این مرحله کارفرما باید هزینه بازرسی را پرداخت و اصل فیش واریزی را در اختیار شرکت آسانسور قرار دهد.

6- حال شرکت آسانسور، نقشه، محاسبات صورت گرفته، فرم مهندس ناظر و سایر اسناد مورد نیاز را برای شرکت بازرسی ارسال می کند.

7- پس از طی کردن مراحل بالا باید منتظر اعلام زمان نوبت بازرسی باشید.

8- بازرسی آسانسور با حضور نماینده شرکت آسانسور و برطرف نمودن مشکلات احتمالی

9- انجام کلیه بررسی های لازم و تایید نهایی بازرس

10- بستن قرارداد یک ساله میان کارفرما و پیمانکار جهت سرویس و نگهداری آسانسور

11- در مرحله بعد باید کپی برابر اصل شده قرارداد سرویس و نگهداری، همچنین بیمه نامه آسانسور را جهت تکمیل پرونده به بازرسی ارسال کرد.

12- پس از آماده شدن تاییدیه استاندارد آسانسور توسط شرکت بازرسی، این گواهی برای کارفرما ارسال می شود.

انواع مجوز آسانسور

انواع مجوز آسانسور

دو نوع مجوز آسانسور داریم که در ادامه آنها را معرفی می کنیم:

  • گواهینامه استاندارد آسانسور اولیه

این مجوز برای ساختمان های نوساز است و جهت گرفتن آن باید مدارک زیر را به شرکت آسانسور ارائه داد:

  • کپی صفحه اول پروانه ساختمان
  • کپی صفحه اول شناسنامه متقاضی
  • کپی از هر دو طرف کارت ملی متقاضی مجوز

اخذ گواهی استاندارد اولیه، معمولاً بین 20 تا 35 روز طول می کشد. این مدت زمان به عوامل گوناگونی مانند اقدامات ساختمانی صورت گرفته از سوی کارفرما و شرکت بازرسی بستگی دارد. در برخی امکان کاهش این زمان وجود دارد.

  • گواهینامه استاندارد آسانسور ادواری

در خصوص ساختمان های پر رفت و آمد، علاوه بر مجوز آسانسور اولیه، گرفتن گواهی استاندارد آسانسور به صورت ادواری نیز مورد نیاز است؛ زیرا رفت و آمد زیاد در یک ساختمان به معنای سنگین شدن بار مسئولیت حفظ ایمنی افراد برای مالک ساختمان است.

برای اخذ استاندارد آسانسور ادواری باید با یک شرکت معتبر نصب آسانسور قرارداد بست و مدارکی را که پیشتر به آنان اشاره شد، تحویل داد. گرفتن این مجوز بسته به شرایط، ممکن است، بین 10 تا 30 روز طول بکشد.

مجوز آسانسور برای ساختمان‌ های قدیمی

تا پیش از سال 1383 اخذ مجوز نصب آسانسور اجباری نبود. از این رو برخی ساختمان ها تا به امروز برای گرفتن چنین مجوزی اقدام نکرده اند؛ اما توجه داشته باشید که اگر آسانسورهای بدون مجوز دچار حادثه شوند، برای مالک و مدیر ساختمان مسئولیت دارد. به همین دلیل لازم است، برای اخذ مجوز آسانسور ساختمان قدیمی هر چه زودتر اقدام کرد.

مدارک مورد نیاز جهت گرفتن مجوز آسانسور برای ساختمان های قدیمی، مشابه همان مدارکی است که برای اخذ مجوز استاندارد آسانسور اولیه ذکر شد.

حال اگر ساختمان قدیمی و فاقد آسانسور است، برای اخذ مجوز در گام اول باید رضایت کتبی همه واحدها را دریافت کرد و در خصوص تقسیم شدن هزینه نصب و نگهداری آسانسور نیز به توافق رسید. از لحاظ قانونی حتی مخالفت یک واحد با نصب آسانسور، مشکل ساز است؛ اما در صورتی که واقعاً ساختمان به آسانسور نیاز داشته باشد، یک سری راه های قانونی برای طرح شکایت و پیگیری موضوع از طریق مراجع قانونی وجود دارد.

اخذ مجوز آسانسور برای ساختمان قدیمی از طریق مراجع مربوطه، وظیفه مدیر ساختمان است؛ البته علاوه بر اقدام برای دریافت مجوز، انجام کارهایی مانند کارشناسی ساختمان برای بررسی آمادگی بنا جهت نصب آسانسور و داشتن برق سه فاز برای نصب آسانسور کششی، نیاز است.

اگر در ساختمان فضای کافی برای نصب وجود دارد، نیاز به اخذ مجوز شهرداری برای نصب آسانسور نیست؛ اما اگر فضای در نظر گرفته شده جهت نصب آسانسور در فضای بیرونی حریم ساختمان مشاهده شود، باید مجوزهای لازم را از شهرداری دریافت کرد.

شرایط اخذ مجوز شرکت آسانسور

شرایط اخذ مجوز شرکت آسانسور

نخستین شرط برای راه اندازی شرکت آسانسور، این است که آموزش های لازم را در این زمینه دیده باشید. در گام بعدی باید برای اخذ مجوز اقدام کرد.

مهم ترین شرایط گرفتن مجوز شرکت آسانسور به شرح زیر هستند:

  • عضویت در اتحادیه آسانسور (ارائه فرم عضویت ابتدایی برای اخذ مجوز لازم است)
  • ثبت نام در سامانه مخصوص ایرانیان اصناف
  • داشتن کارت پایان خدمت
  • داشتن مدارک فنی و تخصصی مورد نیاز (بسته به رسته انتخابی)
  • داشتن گواهی دوره احکام کسب و کار
  • مشخص بودن نوع فعالیت و رسته شغلی (مثلاً خدمات انواع بالابر، فروش و نصب آسانسور و …)
  • داشتن اجاره نامه یا سند ملکی محل شرکت یا سوله
  • مساحت محل شرکت باید مجاز باشد (حداقل 50 متر مربع برای ساخت و تعمیر آسانسور، 30 متر مربع برای دفتر کار و بخش اداری، 40 متر مربع برای مونتاژ و 25 متر برای کارهای فنی و مهندسی)

نصب و راه اندازی استاندارد آسانسور با پارس ایمن بالابر

اخذ مجوز استاندارد برای آسانسور به نوبه خود چالش برانگیز است. بی تردید سپردن کار به یک شرکت معتبر آسانسور، این فرآیند را تسهیل می بخشد.

پارس ایمن بالابر در زمینه فروش بهترین قطعات آسانسور و نصب انواع بالابر مانند بالابر خانگی مطابق استانداردهای روز فعالیت می کند. مهندسان و تکنسین های این حوزه کلیه مراحل کار (از مشاوره در زمینه انتخاب نوع آسانسور با توجه به شرایط ساختمان گرفته تا طراحی، اجرا، تست و …) را با دقت بسیار بالایی انجام می دهند.

ایمنی و دوام بالا، ارائه خدمات پس از فروش، مشتری مداری و قیمت مناسب از دیگر مزایای مجموعه فوق هستند. با همیاری پارس ایمن بالابر خیلی سریع و راحت مجوز آسانسور را دریافت خواهید نمود.

5/5 - (1 امتیاز)

فرم استعلام قیمت بالابر و آسانسور

وزن بالابر
اندازه کفی بالابر
نوع کفی
امکانات جانبی
تعداد ایستگاه
تعداد درب آسانسوری

.