در یک ساختمان برای انجام کارها و پیش روی پروژه، از ابزار و وسایل مختلفی استفاده میشود. از جمله مهمترین تجهیزات مورد استفاده در ساختمانها میتوان به انواع بالابر ساختمانی اشاره کرد. به وسیلهی انواع بالابرها، میتوان ابزار و مصالح مورد استفاده در ساختمانها را در طبقات مختلف ساختمان مورد نظر جابهجا کرد.
بالابر ساختمانی چیست و چه کاربردی دارد؟
در هنگام ساخت یا بازسازی یک ساختمان، از مصالح و تجهیزات بسیاری استفاده میشود؛ از جملهی این تجهیزات بسیار مهمی که در هنگام ساختمانسازی از آنها استفاده میشود، میتوان به انواع بالابر و بالابر ساختمانی اشاره کرد. استفادهی اصلی و مهمی که از این انواع بالابر ساختمان میشود، حمل و نقل مصالح مورد نیاز در هنگام ساختمانسازی در طبقات مختلف ساختمان است.
پس وجود این بالابرها در هنگام ساختمانسازی بسیار مهم بوده و این ابزار از جمله ابزارهای کلیدی ساخت و ساز به شمار میآید. بالابرها از قطعات و جزئیات متنوعی از جمله وینچ، سیم بکسل، جعبه نگهدارنده، قلاب و باکت، پایههای بالابر، گیربکس و همچنین الکتروموتور تشکیل شده است. بر روی انواع بالابرها میتوان ریموت کنترل از راه دور نصب کرده و بدین جهت آنها را از فواصل زیاد کنترل کرد.
از جمله کاربردهای مهم بالابرهای ساختمانی، میتوان به جابهجایی و حمل و نقل مصالح مختلف ساختمانی به میزان کم یا زیاد در طبقات مختلف ساختمانها اشاره کرد. علاوه بر آن از انواع بالابر ساختمانی جهت حمل و نقل بار در اسکلهها و کارخانهها و انبارهای و همچنین تخلیهی بار کامیونها استفاده میشود.ساخت، فروش و نصب انواع بالابر سختمانیجهتسفارش یا مشاوره با ما تماس بگیرید
بررسی انواع بالابر ساختمانی
در این قسمت از مقاله به معرفی و بررسی انواع بالابر ساختمانی پرداخته میشود. بطور کلی جهت معرفی انواع بالابر ساختمانی باید گفت که این بالابرها اکثرا برقی هستند و میتوان آنها را در دوستهی بالابرهای تک فاز و بالابرهای سه فاز جای داد، که از همین جهت میتوان تشخیص داد که انواع بالابرها یا با برق تک فاز و یا با برق سه فاز کار میکنند.
درون بالابرهای ساختمانی تک فاز از الکتروموتورهای با قدرت 2 یا 3 اسب بخار استفاده شده، که دارای قدرت کشش بار تا حجمهای 250 کیلوگرمی میباشند. بالابرهای ساختمانی سه فاز نیز دارای الکترو موتورهایی با قدرت 2 الی 10 اسب بخار هستند و توان کشش آنها به بارهایی با حجم 1000 کیلوگرم نیز میرسد. از این بالابرهای سه فاز برای حمل و جابهجایی بارهایی با وزن بیش از 300 کیلوگرم استفاده میشود.
ساخت بالابر ساختمانی و نصب آن چگونه انجام میشود؟
جهت بررسی انواع بالابر و انواع بالابر ساختمانی و آگاهی از چیستی و طرز عملکرد این بالابرها، لازم است که با رویهی ساخت بالابر ساختمانی نیز آشنا باشیم و جزئیات مربوط به ساخت انواع این ابزار مهم را بدانیم. همانطور که گفته شد، بالابرهای ساختمانی از اجزای مختلفی تشکیل شدهاند؛ از جملهی این اجزاء میتوان به ترمز بالابر، گیربکس بالابر، سیم بکسل و… اشاره کرد.
پس از این که اجزاء مورد نیاز برای ساخت بالابرها را تهیه کردهایم و بالابر مورد نظر خود را ساختیم، نوبت به رویهی نصب این بالابرها خواهد رسید. جهت نصب انواع بالابرها، ابتدا استراکچر یا همان شاسی بالابر را به شکل وارونه بر روی یک سطح با مقاومت بالا نصب میکنیم. طریقهی نصب به شکلی است که ریل بالابر روی زمین و با استفاده از کرپ به یکدیگر نصب شده باشد.
پس از این کار، استراکچر یا شاسی را برمیگردانیم و سپس وینچ بالابر را بر روی قسمتی از ریل قرار میدهیم. بعد از انجام این کارها نوبت به اتصال برق به بالابرها میرسد؛ پس از تامین برق مورد نیاز بالابر، استراکچر را با استفاده از وزنههایی که وزنهی تعادل نام دارند مهار کرده و در نهایت میتوان از بالابر برای حمل و نقل استفاده کرد.
بهترین بالابر ساختمانی
حال ممکن است سوال پیش بیاید که بهترین بالابر ساختمانی چیست و باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟همانطور که گفته شد، بالابرهای ساختمانی تک فاز قدرت حمل بارهایی با حجم 300 کیلوگرم را دارا میباشند. این نوع بالابرها هم طول عمر زیادی دارند و هم دارای راندمان بالایی هستند و علاوه بر آن برای انجام فعالیتهای لازم جهت حمل و نقل بار، نیاز به انرژی زیادی نیز نخواهند داشت.
کار با این بالابرها با امنیت بسیار بالایی انجام میشود و از خطر کمی برخوردار است. این نوع از بالابرها را میتوان به شکل مستقیم به برقهای شهری متصل کرد. لذا میتوان گفت که این نوع بالابرها نسبت به انواع دیگر بالابرهای ساختمانی، طرفداران بیشتری را در بین مردم دارا میباشد.
بالابر ساختمانی کوچک
مسئلهی دیگری که برای بررسی ویژگیهای انواع بالابر ساختمانی باید تحت بررسی قرار گیرد این است که، بالابر ساختمانی کوچک چه نوع بالابری است؟ در واقع بالابرهای ساختمانی تک فاز علاوه بر این که از انواع پراستفادهی بالابرها هستند و در بسیاری از ساختمانها از آنها استفاده میشود، به عنوان بالابرهای ساختمانی کوچک شناخته میشوند.
این نوع بالابرها میتوانند در ساختمانها بارهای 300 کیلوگرمی را حمل و جابهجا کنند. البته باید اشاره کرد که در بیشتر ساختمانها عمدتا نیازی به حمل بارهای بیش از 250 کیلوگرم وجود ندارد و بالابرهای تک فاز میتوانند برای انجام عمدهی کارهای ساختمانی و حمل و نقل و جابهجایی مصالح مورد نیاز در هنگام ساختمانسازی کارآمد باشند.
مشخصات فنی بالابر ساختمانی
موضوع مهم دیگری که باید تحت بررسی قرار دهیم، مشخصات فنی بالابر ساختمانی است که برای بررسی چیستی و کاربرد بالابرها آگاهی از این مشخصات فنی امری مهم و ضروری به شمار میآید. انواع بالابر ساختمانی را میتوان به بالابرهای 750، 350، 500 و در نهایت بالابر 1000 کیلوگرمی تقسیمبندی کرد.
در بالابرهای حمل کنندهی وزنهای بیش از 500 کیلوگرم، لازم است که حتما تکیه گاه بالابر را به شکلی محکم به زمین متصل کرده و جوش داد؛ چرا که در غیر این صورت ممکن است بالابر کله شود. علاوه بر آن بهتر است که برای این نوع از بالابرها، ترمزی مناسب نصب شود. بالابرهای ساختمانی، عمدتا دارای سرعت حمل بار 21 متر بر دقیقه هستند.
وینچ بالابر ساختمانی چیست؟
همانطور که اشاره شد یکی از قطعات اصلی بکار رفته در ساخت انواع بالابر ساختمانی، وینچ است. حال ممکن است سوال شود که وینچ بالابر ساختمانی چیست و چه کاربردی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که وظیفهی وینچ بالابر، هدایت و کنترل کردن سیم بکسل بالابر میباشد و به نوعی وینچ از پیچ و تاب خوردن سیم بکسل جلوگیری میکند.
وینچ یا قرقره به طور معمول با استفاده از فولاد ساخته میشود و نوع معمولی وینچها، توانایی پیچش 40 متر از سیم بکسل را دارا میباشند. البته میتوان وینچهایی که توانایی متراژهای بالاتری از سیم بکسل را دارند نیز، تولید کرد.
انواع موتور مورد استفاده در ساخت بالابر ساختمانی
یکی دیگر از مهمترین اجزاء انواع بالابرهای ساختمانی، الکتروموتور بالابر یا همان انواع موتور بالابر ساختمانی میباشد. الکتروموتورها در بالابرها، وظیفهی تبدیل نیروهای الکتریکی به نیروهای دورانی را بر عهده دارند.
بطور کلی وظیفهی الکتروموتور انواع بالابرها این است که، نیروی محرک بالابر را تامین کنند. نوع الکتروموتور نصب شده بر روی بالابر، با توجه به تک فاز یا سه فاز بودن بالابر و میزان قدرت حمل بار توسط این بالابرها مشخص میشود. به عبارت دیگر، الکتروموتوری که بر روی بالابر نصب میشود، با توجه به میزان باری که بالابر میتواند حمل کند و همچنین ارتفاعی که بالابر را در آن نصب میکنند تعیین میشود.
قیمت بالابر ساختمانی
مسئلهی مهم دیگری که باید تحت بررسی قرار دهیم، قیمت بالابر ساختمانی میباشد. عوامل متعددی بر روی تعیین قیمت انواع بالابر ساختمانی تاثیر میگذارد. از جملهی این عوامل تاثیرگذار بر قیمت انواع بالابرها، نوع بالابر است؛ تک فاز یا سه فاز بودن بالابر و میزان باری که بالابر میتواند حمل کند، امری تاثیر گذار در قیمت انواع آن است. از جمله عوامل موثر دیگر در تعیین این قیمت، امنیت کار با بالابر است.
به عبارتی هر چه میزان کیفیت و امنیت کار با بالابرها بیشتر باشد، قیمت بالابر نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و ممکن است بیشتر شود. البته برای انجام کارهای ساختمانی با امنیت و کیفیت بالا، لازم است که در هنگام خرید بالابر قیمت آن برای ما امر مهمی نباشد.
چگونه بالابر ساختمانی را نصب کنیم؟
آیا می خواهید برای پروژه های ساختمانی خود از بالابر از بالابر ساختمانی استفاده کنید؟ پس باید راهنمای نصب بالابر ساختمانی و مراحل خرید بالابر را بدانید. این مقاله از پارس ایمن بالابر به نصب بالابر ساختمانی پرداخته شد تا با دانستن مراحل نصب انواع بالابر ساختمانی و رعایت استاندارهای نصب از بابت سقوط و ایمنی دستگاه اطمینان داشته باشید.
تجهیزات لازم برای نصب بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی برای سهولت جابه جایی بار بین طبقات و بالا و پایین بردن مصالح ساختمانی از اجزا و تجهیزاتی استفاده می کند. اجزا و قطعات بالابر ساختمانی عبارتند از:
قرقره
قرقره قطعه ای است که برای جمع و باز کردن سیم بکسل از آن استفاده میشود. اگر قرقره دارای ظرفیت استاندارد و خوبی نباشد، نمی تواند وزن مصالح و کارگران را تحمل کند.
کلید
کلید بالابر با برق کار میکند که دستور توقف و حرکت را به الکتروموتور میدهد و نیز باعث چرخش قرقره بالابر میشود.
ریل
ریل بالابر دارای طول تقریبا 3متر است. این قطعه هدایت جعبه بالابر را بر عهده دارد و از برخورد جعبه با ساختمان و دیگر اجزا جلوگیری میکند. اگر توان حمل بار ریل بالابر شما بالا و در حد استاندارد باشد، این کار به خوبی و بدون نقص انجام میگیرد.
پایه
برای قرارگیری بالابر روی سطح از پایه استفاده می شود تا بالابر بتواند مصالح ساختمانی و کارگران را برخلاف جاذبه زمین و در ارتفاعات قابل تنظیم توسط کاربر و با وزن های متفاوت حمل کند.
جعبه بالابر
جعبه بالابر فضایی است که بار و مصالح و کارگران در آن قرار میگیرند. این وسیله وظیفه حفاظت و نگهداری از اجزا را دارد.
سیم بکسل
این قطعه از بالابر از جنس فولاد و بسیار قوی میباشد. طول و ضخامت سیم بکسل می تواند مشخص کند که شما تا چه ارتفاعی و چه وزنی میتوانید بارها را حمل و جابه جا کنید.
الکتروموتور
الکتروموتور باید بسیار باکیفیت باشد و برای بارهای زیر 350کیلوگرم موتورهای تک فاز و برای بارهایی با وزن بیشتر الکتروموتور سه فاز به کار برده می شود تا حمل ایمنی را برای شما داشته باشد.
بالابر تک فاز
یکی از پرکاربردترین بالابرها بالابر ساختمانی است که با برق تک فاز کار می کند و قادر است تا حداکثر ۳۰۰ کیلو بار را حمل کند برای همین در پروژه های ساختمان سازی به کار برده می شود.
بالابر سه فاز
بالابر سه فاز با برق صنعتی یا سه فاز کار می کند برای بارهایی بیش از 300 کیلوگرم مناسب است. این بالابر به گیربکس قوی نیاز دارد.معمولا از بالابر سه فاز در ساخت سازههای بیشتر از پنج طبقه استفاده می شود. نحوه و مراحل نصب بالابرهای سهفاز و تکفاز مشابه یکدیگر هستند و متفاوت از مراحل نصب آسانسور است.
طریقه راه اندازی و نصب بالابر ساختمانی
در هنگام نصب بالابر ساختمانی افراد باید مراحل متعددی را پشت سر بگذارند. برای انجام این مراحل در نصب و راهاندازی دستگاه بالابر باید دقت کافی به خرج داد. مراحل نصب بالابر ساختمانی شامل موارد زیر می شود:
انتقال بخش های بالابر به محل نصب
بالابر از ریل، بازویی، پایه بالابر، کالسکه بالابر، کرپی پایه، پیچ و مهره مونتاژ بالابر و اسکازین ۱۴۰ برای گیربکس تشکیل شده است. اولین مرحله در نصب بالابر ساختمانی این است که قسمت های دستگاه را به محل نصب منتقل می کنند
نصب پایه های بالابر ساختمانی
طریقه نصب بالابر ساختمانی با تعبیه پایه های آن به شکل واروانه و با فاصله کم از یکدیگر انجام می شود. فاصله مناسب برای پایه های بالابر، اندازه طول ریل بالابر و تقریبا سه متر است.
نصب بازویی های بالابر ساختمانی
این مرحله نوبت نصب بازوهای بالابر است. برای این کار بازویی را با پیچ و مهر به اندازه 10 سامتی متری به پایه بزرگ بالابر متصل می کنند. پایه دوم آن را هم مطابق پایه اول نصب می کنند.
نصب ریل بالابر ساختمانی
برای نصب ریل ها به پایه بالابر را وارونه قرار می دهند. به طوری که انتهای سربسته آن به سمت جلوی ساختمان و انتهای باز ریل به طرف داخل ساختمان قرار می گیرد.پس از جا انداختن ریل در داخل پایه ها با استفاده از هشت عدد کرپی پایه و شانزده عدد مهره مخصوص، ریل را به پایه وصل می کنند.
جابه جایی بالابر ساختمانی
بعد از بستن بازویی و نصب ریل ها بالابر را حرکت می دهند به محل استفاده آن منتقل می کنند. به دلیل سنگینی و وزن زیاد بالابر چند نفر عمل چرخاندن و حرکت دادن بالابر را انجام می دهند.
جوش دادن پایه های بالابر ساختمانی
پس از قرار دادن بالابر در حالت عادی برای از بین بردن خطر سقوط پایه های دستگاه را مهار می کنند. برای این کار پایه ها را سنگین می کنند. بسته به نوع بالابر پایه های آن را به زمین جوش می دهند یا قسمتی از زمین را با استفاده از کاتر آسفالت بر شکاف می دهند تا پایه ها در زمین ثابت شوند.
تنظیم جعبه بالابر ساختمانی
این مرحله آخر روش نصب بالابر ساختمانی است که در طی آن، جعبه یا کالسکه آن را نصب میکنند. درواقع کالسکه بالابر به صورت کشویی بر روی ریل جا می اندازند تا به راحتی بر روی ریل حرکت کند. برای همین انتهای آن را توسط یک خاموت یا میلگرد می بندند. عمل چرخاندن پایه ها و ریل به صورت هم زمان انجام می شود جعبه کالسکه را به گونه ای درون ریل جایگذاری می کنند که سمت الکتروموتور و کلید داخل ساختمان قرار بگیرد.
نصب کابل برق
بعد از اینکه کلیه مراحل نصب بالابر ساختمانی را انجام می دهند یک کابل مناسب برای آن انتخاب می کنند. فراموش نکنید که با انتخاب نادرست کابل برق امکان افت جریان برق وجود خواهد داشت که در این صورت آسیب جدی به موتور بالابر یا خازن های موتور وارد میکند و باعث سوختن دینام می شود.
انتخاب کابل برق برای نصب بالابر ساختمانی
رعایت یک سری نکات کلیدی و مهم در انتخاب کابل برق به شما کمک می کند که بالابر ساختمانی باکیفیت داشته باشید. این نکات شامل موارد زیر می شود
- درصورتی که فاصله بالابر ساختمانی از کنتور یا پریز برق، تقریبا 15 متر یا کمتر باشد، بهتر است از کابل 2 در 2.5 استفاده کنید.
- چنانچه که بالابر از کنتور یا پریز برق در فاصله ای بین 15 تا 35 متر قرار دارد باید کابل 2 در 6 را پیشنهاد می شود.
- اگر بالابر از کنتور یا پریز برق، بیشتر از 35 فاصله داشته باشد، لازم است تا کابل 2 در 4 انتخاب کنید.
نکات بسیار مهم در نصب بالابر ساختمانی
رعایت نکات زیر به استاندارد و کیفیت بالابر ساختمانی و همچنین بالابر هیدرولیکی کمک می کند مهم ترین این نکات عبارتند از:
- انتخاب سیم بکسل و قرقره باکیفیت یکی از نکات مهم در زمان راه اندازی و نصب بالابر ساختمانی می باشد تا بتواند وزن مصالح را تحمل کند. قرقره نیز باید قابلیت باز کردن و جمع کردن سیم بکسل را داشته باشد.
- ریل و کالسکه را قبل از اینکه پایه را به محل مورد نظر ببرید بررسی کنید که کالسکه در داخل ریل به صورت روان حرکت کند و از آن خارج نشود.
- برای جلوگیری از کنده شدن و سقوط بالابر، پایه های آن را با استفاده از وزنه سنگین کنید.
- برای حمل بار با استفاده از بالابر ساختمانی باید به ظرفیت آن بار توجه کنید. چون حمل بارهای بیش از حد استاندارد، خطرات جبرانناپذیری را به همراه دارد.
- بالابر ساختمانی فقط باید برای حمل مصالح و تجهیزات ساختمان سازی همچون ماله پروانهای به کار برده می شود هرگز نباید برای بالا بردن کارگران یا افراد دیگر از آن استفاده کنید.
- بهتر است در شرایط بد آب و هوایی و طوفان های شدید از استفاده از بالابر ساختمانی بپردازید چون می تواند تعادل دستگاه را به هم بزند و منجر به سقوط شود.
- نصب بالابر ساختمانی باید حتما توسط متخصصین باتجربه و حرفه ای انجام شود.
نصب بالابر ساختمانی
نصب بالابر طی چند مرحله انجام می شود. می بایست در کلیه مراحل استانداردهای لازم را رعایت کنید اگر بالابر ساختمانی از پایه های مناسب و استاندارد استفاده نکنید یا پایه ها از استقامت بالایی نداشته باشند ممکن است در حین جابه جایی پایه ها دچار آسیب، واژگونی و لغزش بشوند. هم چنین اگر از قطعات باکیفیت در ساخت بالابر ساختمانی استفاده نکنید، باعث به وجود آمدن خسارات مالی و به خطر افتادن جان کارگران و حتی افراد ساکن در ساختمان میشود. پارس ایمن بالابر شرکت نصب بالابر ساختمانی برای نصب انواع بالابر از مواد مرغوب استفاده می کند و از نیروهای کاربلد برای این کار بهره می برد و کلیه نکات ایمنی نصب بالابر ساختمانی را رعایت می کند. جهت کسب اطلاعات درباره مراحل و هزینه نصب بالابر ساختمانی بیشتر کافی است با همکاران ما در بخش فروش بالابر تماس حاصل فرمایید.
کدام بالابر ساختمانی بهتر است ؟
نمی دانید بهترین بالابر ساختمانی کدام است و از بابت کیفیت و قابل اعتماد بودن آن اطمینان ندارید؟ بالابر ساختمان کاربردهای فراوانی در زمینه حمل بارهای سنگین و جابه جایی مصالح دارد. پس باید حتما از نوع باکیفیت ساخته شده باشد. اصلا نگران نباشید ما در این مقاله از پارس ایمن بالابر سعی داریم شما را با ویژگی های بالابر ساختمانی آشنا کنیم تا بتوانید یک محصول باکیفیت را در میان مدل های فیک و غیر اورجینال پیدا کنید. فقط کمی وقت بگذارید تا این مقاله را مطالعه کنید تا در پایان آن بتوانید در هنگام خرید بالابر ساختمانی و نصب آسانسور از کیفیت آن مطمئن شوید.
بالابر ساختمانی خوب کدام است؟
به طور کلی انواع بالابرهای ساختمانی یا با برق تک فاز و یا با برق سه فاز کار میکنند. بالابرهای تک فاز قدرت حمل بارهایی با حجم 300 کیلوگرم را دارند. این نوع بالابرها از طول عمر زیادی برخوردار هستند و برای انجام فعالیت های لازم جهت حمل و نقل بار، به انرژی زیادی نیاز ندارند اما در عین حال راندمان بالایی دارند. بالابر ساختمانی سه فاز نیز الکترو موتورهایی با قدرت 2 الی 10 اسب بخار دارند و توان کشش آنها به 1000 کیلوگرم است. البته در پروژه های ساختمانی عمدتا نیازی به حمل بارهای بیش از 250 کیلوگرم وجود ندارد. برای همین بالابرهای تک فاز ساختمانی میتوانند برای کارهای ساختمانی و حمل و نقل و جابهجایی مصالح مورد نیاز را انجام دهند
معرفی انواع بهترین بالابر مصالح ساختمانی
به طور کلی دو نوع عمده از بالابر ساختمانی همانند بالابر هیدرولیکی در بازار وجود دارد که هر کدام از آن ها به انواع مختلف دیگری دسته بندی می شوند: بالابر ثابت و بالابر متحرک
بالابر ساختمانی ثابت
این نوع بالابر قابلیت جابه جایی ندارند و کاملا ثابت هستند. انواع بالابر ساختمانی ثابت، شامل موارد زیر میشوند:
۱. بالابر ثابت هیدرولیکی
۲. بالابر آکاردئونی ثابت
. بالابرهای ساختمانی آکاردئونی به انواع مختلفی مانند بالابر آکاردئونی خودکششی و بالابر آکاردئونی قیچی دسته بندی می شود:
۳. بالابر زنجیری و کابلی
در این بالابر نیروی مورد نیاز برای حرکت بالابر زنجیری از موتور یا وینچ تامین میشود.
معرفی بالابر ساختمانی متحرک
بالابر ساختمانی متحرک برای حمل افراد و کارگران به کار برده می شود و می توان آن را از جایی به جای دیگر حرکت و انتقال داد. بالابرهای متحرک دو دسته عمده هستند که عبارتند از:
۱. بالابر متحرک با دسترسی عمودی
۲. بالابر با دسترسی عمودی و افقی
۱. بالابر برای حمل مصالح
۴. بالابر ساختمانی عنکبوتی
این بالابر ساختمانی برای دسترسی به ارتفاعات بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
مشخصات فنی بهترین بالابرهای ساختمانی
بالابر ساختمانی را در بازار به بالابرهای 750، 350، 500 و بالابر 1000 کیلوگرمی عرضه می شوند
در بالابرهای ساختمانی بیش از 500 کیلوگرم، لازم است که حتما تکیه گاه بالابر را به شکلی محکم به زمین متصل کنید تا بالابر کله نکند. مهم ترین مشخصات بالابر ساختمانی این است که سرعت حمل بار 21 متر بر دقیقه دارند. یعنی در بالابرهای ساختمانی استاندارد با سیم بکسل ۲۰ متری جهت رسیدن از (زمین) به نقطه آخر یک دقیقه به زمان نیاز دارید.
قیمت بالابر ساختمانی
ممکن است بعد از این ها بررسی و معرفی بهترین بالابر ساختمانی این سوال شما هم باشد که قیمت بالابر ساختمانی چقدر است . عوامل متعددی چون تک فاز یا سه فاز بودن بالابر و میزان باری که بالابر میتواند حمل کند، می توانند روی هزینه نهایی بالابر ساختمانی تاثیر بگذارد . البته یک عامل موثر دیگر در تعیین این قیمت، امنیت کار با بالابر است. یعنی هر چه میزان کیفیت متریال و امنیت کار با بالابرها بیشتر باشد، قیمت بالابر ساختمانی نیز افزایش می یابد
اجزای بالابر ساختمانی کدامند؟
بالابر ساختمانی شامل الکتروموتور، گیربکس، وینچ، سیم بکسل، جعبه نگهدارنده، پایهها، ریل، کرپیها، قلاب و باکت می شود همچنین این بالابرها قابلیت نصب ترمز و ریموت کنترل جهت کنترل از راه دور دارند.
الکتروموتور، گیربکس، شاسی مهم ترین عامل در تعیین کیفیت بالابر ساختمانی هستند در ادامه درباره هر کدام از اجزای بالابر ساختمانی صحبت می کنیم:
- گیربکس بالابر ساختمانی
گیربکس مهم ترین قطعات بالابر ساختمانی محسوب می شود. یکی از ویژگی های موتور بهترین بالابر این است که توان الکتروموتورها از 2 الی 10 اسب بخار متغیر است که به اقتضای نیاز می توانید آن را انتخاب کنید.نکته دیگر این است که می بایست به سه فاز یا تک فاز بودن برق الکترو موتور دقت کنید.
- وینچ (قرقره)
این قطعه جهت هدایت و جمعکردن سیم بکسل و جلوگیری از پیچش و تاب خوردن آن از قرقره (وینچ) به کار برده می شود. جنس این قرقره ها از فولاد است و می توانند تا 40 متر دور سیم بکسل پیچیده شوند. همچنین ساخت مدل های سفارشی و بزرگ تر با قابلیت جمعکردن سیم بکسل در متراژهای بیشتر نیز امکان پذیر می باشد.
- سیم بکسل
طنابی که از چند کابل که در کنار هم پیچیده شدهاند ساخته می شود. جنس این طناب از فولاد است. در بالابرهای ساختمانی معمولی سیم بکسل استاندارد ۲۰ متر است که این مقدار باتوجه به نوع وینچ قابلیت افزایش دارد.
- شاسی بالابر ساختمانی
شاسی عامل دیگر برای تعیین بهترین بالابر ساختمانی به شمار می رود. بیشترین و پرمصرف ترین شاسی برای بالابر ساختمانی از نوع تک فاز است. شاسی بالابر شامل پایه های بالابر، بازویی ، ریل ، کالسکه ، قرقره، سیم بکسل جمع کن بالابر، تسمه زیر دینامی، و قاب محافظ تسمه می شود. شاسی بالابر بر اساس نوع بالابر و توان حمل و البتهبر اساس توان الکتروموتور و گیربکس در ابعاد مختلفی تولید می شود. ضخامت حداقل دو میلی متر برای ساخت پایه بالابر پیشنهاد می شود
- باکت بالابر ساختمانی
جهت حمل مصالح از قبیل شن، ماسه، گونی های سیمان و …. به کار برده می شود. بافت ها در ظرفیت های مختلف باتوجهب ه نیروی قابلحمل توسط بالابر ساخته می شوند.
- پایه بالابر ساختمانی
یکی دیگر از اجزای بالابر ساختمانی که نقش مهمی در ایمنی و مقاومت بالابر دارد، پایه های بالابر است. این پایه ها می بایست استحکام لازم را برای حمل بار تخلیه و جا به جایی بار داشته و از فضای کافی برای تخلیه و جا بهجایی بار برخوردار باشد. میتوان برای ارتفاع یک الی صد متر یا بیشتر هم از این پایه ها استفاده کرد
بهترین بالابر ساختمانی را از کجا تهیه کنیم؟
در هنگام خرید بالابر ساختمانی حتما به قابلیت ها و مشخصات فنی آن دقت کنید. چون مهم ترین عامل تعیین کننده کیفیت و امنیت بالابر هستند. شرکت پارس ایمن بالابر امادگی خود را جهت تولید انواع بالابر ساختمانی همچنین بالابر خانگی، هیدرولیکی با بهره گیری از قطعات باکیفیت و مرغوب و با متعلقات کامل در انواع تک فاز و سه فاز اعلام می کند. قطعات بالابر ساختمانی به صورت استاندارد و طراحی و تولید می شود و کلیه بالابرهای ساختمانی این شرکت از کیفیت مطلوبی برخوردار می باشند. جهت ثبت درخواست و کسب اطلاعات بیشتر کافی است با همکاران ما در بخش فروش بالابر ساختمانی تماس حاصل فرمایید.
آموزش افزایش سرعت بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی تان سرعت مناسبی ندارد و می خواهید برای کاربری بهتر سرعت آن را افزایش دهید. بالابر ساختمانی برای حمل بارهای سنگین کاربرد دارد اما به طوری طراحی شده است که قابلیت افزایش سرعت بالابر ساختمانی وجود دارد. افزایش سرعت بالابر ساختمانی می بایست با بهره گیری از ملزومات استاندارد و روشهای اصولی و با رعایت تمام نکات حرفه ای انجام شود. البته این افزایش در حد نسبی است. برای همین انتظار نداشته باشید که به یک باره سرعت بالابر ساختمانی را دو برابر کنید. خب اگر می خواهید با این مبحث بیشتر آشنا شوید این مقاله از پارس ایمن بالابر را اصلا از دست ندهید!!!
راه های افزایش سرعت بالابر ساختمانی
شما می توانید به دو روش سرعت بالابر ساختمانی را افزایش دهید
- یک روش تعویض موتور و انتخاب موتور با دور بیشتر
- یک راه دیگر تعویض پولی های گیربکس و موتور بالابر است
انتخاب موتور بالابر ساختمانی با دور بالا
الکتروموتورهای با دور 1400 در بالابر ساختمانی همانند بالابر هیدرولیکی نصب می شود و سرعت خروجی این نوع از موتور 15 متر در دقیقه است. اما چنان چه قصد دارید سرعت بالابر را افزایش دهید می توانید از الکتروموتورهایی با دور 3000 استفاده کنید، البته این نکته هم وجود دارد که با افزایش سرعت بالابر به همان نسبت از میزان گشتاور خروجی (قدرت جابجایی بالابر) کاسته می شود.
تغییر پولی سرگیربکس و موتور بالابر
اما قبل از اینکه به اطلاعات راجب تغییر پولی ها بپردازیم بهتر است با نحوه عملکرد بالابر توسط پولی ها آشنا شوید پولی بالابر ساختمانی چیست؟ پولی بالابر یا فولی بالابر ساختمانی از یک جفت پولی تشکیل شده است. یکی از فولی ها روی گیربکس بالابر و فولی دیگر بر روی الکتروموتور بالابر نصب می شود.در واقع ارتباط این دو را تکمیل میکند. فولی دو تسمه a با دو شیار (جای تسمه) ، جای خار و جای پیچ دارد. تسمه در داخل شیار پولی قرار میگیرد پولی دو تسمه a با انداره های مختلف و قطر شفت متفاوت در بازار موجود می باشد. . با تنظیم پولی میتوان اتصال تراز موتور و گیربکس را تنظیم کرد. در بالابر های ساختمانی تکفاز و بالابر های سه فاز 500 کیلویی معمولا فولی های سایز 7 و 10 به کار برده می شود. در این صورت فولی های سایز 7 و 10 در شفت های متفاوت سوراخکاری می شوند که پرکاربرد ترین آن ها شفت 25 و 28 است.
تاثیر پولی بر افزایش سرعت بالابر ساختمانی
پولی نقش اساسی در سرعت بالابر ساختمانی دارد. اگر در سمت موتور از پولی بزرگتری استفاده کنید، می توانید سرعت بالابر را افزایش دهید. اما اگر همین پولی بزرگ را در سمت گیربکس نصب شود، سرعت بالابر کاهش پیدا می کند. زیرا در انتقال قدرت از طریق پولی ها و تسمه میان آنها یک تبدیل دور نیز انجام میشود.
وقتی قطر پولی در هر دو سمت موتور و گیربکس یکسان باشد، سرعت به صورت یکسان است و سرعت چرخش شفت ورودی گیربکس با سرعت موتور برابری می کند. اما اگر قطر پولی ها را تغییر دهید، میتوانید سرعت را اهسته تر یا بیشتر کنید
روش انتخاب پولی در بالابر ساختمانی
برای انتخاب پولی می بایست به دو نکته دقت کنید. نکته اول: سایز پولی بالابر هم باعث تغییر سرعت بالابر می شود و هم رو قدرت دستگاه تاثیر می گذارد.
این دو تأثیر به صورت بالعکس عمل می کند. یعنی وقتی با پولی سرعت بالابر ساختمانی را افزایش می دهیم، از حداکثر توان آن کاسته می شود. لذا در بالابر فولی های سرعتی با حجم کار سبک به کار می برند. اما در طراحی بالابرها با حجم کار سنگین از فولی های قدرتی استفاده می کنند.
نکته دوم: سوراخکاری فولی متناسب با قطر شفت موتور و گیربکس.
اگر سوراخ کاری فولی با قطر شفت موتور و گیربکس مطابقت نداشته باشد عملا پولی کارایی نخواهد داشت.
زیرا در شفت موتور و یا گیربکس قرار نمی گیرد. برای افزایش سرعت بالابر ساختمانی 300 کیلویی می بایست گیربکسهای VF86 دارای شفت سایز 25 را انتخاب کنید. اما می بایست سایز شفت موتورهای 3 اسب بخار تک فاز و سه فاز 28 انتخاب شود. برای همین، پولی سمت گیربکس از نظر سوراخ کاری با فولی سمت موتور فرق می کند.
روش افزایش سرعت بالابر ساختمانی با پولیها چگونه است؟
سایز پولی اصلی ترین عامل تعیین کننده سرعت بالابر ساختمانی می باشد. مقدار نسبت قطر پولی الکتروموتور به قطر پولی گیربکس مقدار سرعت نهایی بالابر را تعیین میکند. البته برای افزایش سرعت بالابر ساختمانی همانند بالابر خانگی، راهکارهای دیگری نیز وجود دارد. اما غیراستاندارد هستند یا هزینه زیادی به همراه دارند.
فرمول اثرگذاری پولی در سرعت بالابر ساختمانی
یک فرمول ساده وجود دارد که با آن می توان مقدار اثرگذاری فولی در سرعت بالابر ساختمانی را مشخص کرد. در این فرمول چهار متغیر وجود دارد این فرمول عبارتند از:
r*v=R*V
r: قطر پولی در سمت گیربکس
:R قطر پولی در سمت الکتروموتور
v: سرعت ورودی گیربکس برحسب دور در دقیقه
V سرعت خروجی الکتروموتور بر حسب دور در دقیقه است. (V)
مثلاً اگر از پولی های هم قطر استفاده کنید، باید سرعت ها برابر باشند تا معادله مساوی شود. افزایش قطر هر سمت روی سرعت نهایی بالابر تاثیر می گذارد به عنوان مثال اگر قطر پولی سمت الکتروموتور بزرگتر انتخاب شود، به سرعت نهایی بالابر اضافه می شود. اما با بزرگتر شدن قطر پولی سمت گیربکس از سرعت دستگاه کاسته خواهد شد.
توصیه هایی برای افزایش سرعت بالابر ساختمانی
البته با اعداد فرضی می توان قطرهای مختلف و سرعت های متفاوت به دست آورد اما برای این کار محدودیت های فنی وجود دارد. به طور مثال شما نمی توانید سرعت بالابر ساختمانی را از حد استاندارد بیشتر کنید. چرا که با شرایط کار بیثبات دستگاه مواجه خواهید شد. قطر پولی های استاندارد برای نصب در بالابر ساختمانی سایزهای 7 الی 12 هستند. برای همین لازم است قبل از هر اقدامی از شرکت ساخت بالابر ساختمانی پارس ایمن بالابر کمک بگیرید. کافی است با شماره های ما تماس بگیرید تا مهندسین ما شما را جهت افزایش سرعت بالابر ساختمانی و بالابر های دیگر مانند بالابر ویلچر، بالابر رستوران و نفربر و… بر اساس استانداردهای لازم راهنمایی کنند.
مهم ترین دلایل خرابی بالابر ساختمانی
آیا بالابر ساختمانی تان از کار افتاده است؟ آیا بالابر استارت می خورد اما بعد از چند ثانیه فیوز قطع می شود؟ همه این موارد نشان دهنده این است که بالابر ساختمانی تان خراب شده و نیاز به تعمیر دارد. اگر متوجه اختلال در کارکرد بالابر ساختمانی خود شدید، نگران نباشید. در این مقاله از شرکت آسانسور پارس ایمن بالابر به عیب یابی بالابر ساختمانی و بررسی علائم خرابی بالابر ساختمانی می پردازیم.
5 علت اصلی کار نکردن بالابر ساختمانی با راه حل اساسی
در ادامه هریک از علت های کار نکردن بالابر ساختمانی را بررسی می کنیم و راهکارهایی برای رفع این قبیل از مشکلات ارائه می دهیم.
1. بیتوجهی به روغن کاری گیربکس بالابر
اگر در مشاغل ساختمانی خود نسبت به سرویس و روغن کاری گیربکس را انجام ندهید. این کار می تواند گیربکس را به مرور خراب کند و قدرت الکتروموتور را کاهش بدهد نیز کاهش یابد. در صورت خراب شدن گیربکس ممکن است الکتروموتور بالابر دچار سوختن می شود و همین امر دستگاه را از کار می اندازد.
راه حل:
- حتما گیربکس را مرتبا روغن کاری کنید.
- بر روی بدنه گیربکس بالابر دو مهره وجود دارد که درب های مخزن گیربکس هستند.
- مهره بالایی آن برای افزودن روغن گیربکس و مهره پایینی برای تخلیه روغن به کار برده می شود. با باز کردن مهره فضای داخل مخزن قابل مشاهده می باشد.
- جهت عیب یابی بالابر ساختمانی در ابتدا مهره بالای بدنه را باز کنید مسیر هواکشی تخلیه است.
- حال مهره پایینی را شل کرده و اجازه میدهید روغن کهنه و سوخته تخلیه شود. چنانچه مهره بالایی باز نشود، تخلیه به صورت کامل انجام نمیشود.
- اگر مخزن گیربکس خراب شده باشد بایستی آن را تعمیر یا تعویض کنید.
- پیچ تخلیه را به کمک نوار تفلون ببندید. و درزگیری را به صورت دقیق انجام دهید.
- روغن گیربکس استاندارد و سالم را داخل مخزن بریزید.
- در این مرحله روغن تخلیه شده درون ظرف مناسبی تخلیه کنید تا روی زمین نریزد.
2. دو فاز شدن موتور الکتریکی سه فاز در آسانسور ساختمانی
بیشتر بالابرهای ساختمانی به صورت سه فاز کار می کنند. دو فاز شدن موتور الکتریکی آسانسورهای سه فاز یکی از علائم خرابی بالابرهای ساختمانی محسوب می شوند. در صورت دو فاز شدن موتور بالابر ساختمانی می تواند مشکلات فراوانی را به همراه داشته باشد.برای مثال ممکن است سیم پیچ های درون الکتروموتور داغ شده و آتشسوزی به همراه داشته باشند.
راه حل:
در صورتی که موتور گیربکس داغ شد بالابر را از کار می اندازد برای رفع این مشکل حتما از تعمیرکار بالابر ساختمانی کمک بگیرید و حتما این مشکل را به صورت کاملاً جدی حل کنید.
برای خرید و نصب بالابر موتور گیربکسی می توانید از مشاوران شرکت پارس ایمن بالابر راهنمایی بگیرید.
3. نوسانات جریان برق
یکی دیگر از علت کار نکردن بالابر ساختمانی نوسانات جریان برق است.البته این مشکل در اکثر مواقع به دستگاه بالابر ربطی نداشته و به پیک مصرف انرژی و توزیع برق منطقه بستگی دارد. نوسانات برق می تواند عملکرد بالابر ساختمانی را مختل میکند. در این شرایط ممکن است باعث از کار افتادگی کامل دستگاه شود.
راه حل:
وقتی مشکل از نوسانات برق است، بعد از گذشت پیک مصرف برق یا بهبود شرایط انرژی مشکل برطرف می شود. اما اگر عملکرد بالابر در وضعیت عادی به اختلال مواجه می شود. حتما باید برای عیب یابی تخصصی اقدام کنید.
4. سوختن الکتروموتور بالابر ساختمانی
وقتی الکتروموتور بالابر ساختمانی بسوزد یا دچار نقص فنی نشود بالابر به طور کامل از کار می افتد. الکتروموتور در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و بیتوجهی به تعویض روغن گیربکس بالابر دچار سوختگی می شود. علائم این مشکل شامل موارد زیر می شود:
- کاهش قدرت و سرعت الکتروموتور بالابر
- سیم شدن پیچ الکتروموتور بالابر سیاه
- بیش از حد آمپر کشیدن الکتروموتور بالابر ساختمانی
- استشمام بوی سوختگی
راه حل:
اگر موتور بالابر ساختمانی سوخته است باید آن را حتما تعویض کنید چون تعمیر الکتروموتور بی فایده است.
5. خراب شدن شاسی بالابر
ممکن است در برخی از مواقع به جای خراب شدن الکتروموتور و گیربکس مشکل از شاسی یا بدنه دستگاه باشد.در صورتی که شاسی و بدنه خراب شده باشد. هم چنین بازوهای بالابر و شاسی از محل نصب کنده یا لق شود، بالابر از کار می افتد.
راه حل:
از یک تعمیرکار بالابر ساختمانی بخواهید که دستگاه تان را به خوبی بررسی کرده و این قطعه را تعویض کند
آموزش تعمیر بالابر ساختمانی
جهت تعمیر و عیب یابی بالابر ساختمانی کافی است اقدامات زیر را انجام دهید:
- ابتدا با مولتی متر برق ورودی داخل کلید بالابر را اندازه گیری کنید.اگر ولتاژ مناسب نبود مشکل از برق ورودی است که باید شود. اما اگر ولتاژ برق ورودی درست بود به اتصالات داخل کلید بالابر را بررسی کنید و از جدا نشدن سیم یا شل نشدن سیم ها اطمینان حاصل کنید
- پس از آن به بررسی کامل پلاتین ها و کنتاکت های کلید را بپردازید و اهرم کلید را تغییر دهید. پس از هر بار تغییر آن به اتصال کنتاکت ها توجه کنید چون گاهی در اثر کار زیاد پلاتین ها از هم فاصله می گیرند یا خراب می شوند و اتصال به درستی انجام نمی شود.
- چنانچه ایراد از کلید و سیم های داخل آن و پلاتین هایش نبود، باید کابل بین کلید و موتور را با یک اهم متر چک کنید. چون سیم داخل کابل در صورت تکفاز بودن موتور چهار رشته می باشد و در صورت سه فاز بودن سه رشته می شوند و گاهی این کابل مشکل و قطعی یا اتصالی پیدا می کند.
بررسی مشکلات رایج بالابر ساختمانی به همراه علت
در ادامه به مهم ترین سوالات درباره ایرادات و عیب یابی بالابر ساختمانی و راه حل تعمیر آن پرداخته شده است:
-
چرا بالابر استارت می خورد اما بعد از چند ثانیه فیوز قطع می شود؟
در صورتی که بالابر فقط در یک جهت کار می کند. در این صورت یا پلاتین های کلید خراب شده است. توجه کنید باید حتما ابتدا کلید را در حالت صفر قرار دهید و بعد به جهت دیگر بکشید و سریعا حالت کلید را عوض نکنید.
-
چرا موتور بالابر ساختمانی استارت نمی خورد؟
این مشکل می تواند از خازن بالابر ساختمانی باشد با یک مولتی متر، خازن را تست کنید و اگر ظرفیت خازن درست بود سراغ تست موتور بروید و اتصال سیم پیچ ها یا اتصال بدنه به کمک اهم متر انجام دهید. دو سر هر سیم پیچ باید به هم راه بدهند و با سیم پیچ ها دیگر و یا با بدنه موتور نباید اتصال داشته باشند و اصطلاحا به هم نباید راه بدهند.
ریشه نقص در بالابر ساختمانی کدام هستند؟
بالابر ساختمانی به علت کاربری زیاد و تحمل فشار بالا مستعد خرابی است. ریشه خرابی در بالابر ساختمانی به دو دسته تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد می پردازیم:
- مشکل در ساخت و کیفیت قطعات
بالابر ساختمانی از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست. همین امر باعث می شود تا دستگاه به مرور زمان با نقص های فنی مختلفی مواجه شود. پس حتما از اصالت و کیفیت ساخت قطعاتی مانند: موتور، گیربکس یا ریل و شاسی بالابر اطمینان حاصل کنید
- مشکل در کاربری دستگاه
گاهی دستگاه کیفیت خوبی دارد اما نحوه کاربری می تواند اختلالی در کارکرد بالابر به وجود بیاورد. بی توجهی به سقف توان دستگاه و کار کشیدن از آن بیش از ظرفیت اعلام شده خرابی هایی را به بار خواهد آورد. عوامل دیگری چون قطع و وصل ناگهانی سوئیچ ها در حین بارکشی یا ایجاد تداوم در فعالیت موتور هم می توانند زمینه ساز خرابی بالابر ساختمانی باشند.
برای تعمیر مشکل کار نکردن بالابر ساختمانی چه کار کنیم؟
اگر می خواهید بابت تعمیر بالابر ساختمانی هزینه هایی بالایی را پرداخت نکنید بایستی از متریال مرغوب استفاده کنید و حتما نکات نگهداری بالابر را رعایت کنید. برای همین بهتر است بالابر ساختمانی را از یک مرکز معتبر فروش بالابر ساختمانی کمک بگیرید.
هم چنین اگر راهکارهای عنوان شده به روی بالابر ساختمانی شما جواب نداد، کافی است با مرکز نصب و سرویس و تعمیر بالابر ساختمانی خود با پارس ایمن بالابر تماس بگیرید تا همکاران ما در واحد خدمات پاسخگوی سوالات شما باشند. چنانچه تجربه در زمینه استفاده از بالابر ساختمانی دارید خوشحال می شویم که نظرات خود را با ما و خوانندگان ما به اشتراک بگذارید.