مهم ترین سوال در بحث اپارتمان نشینی است این است که هزینه سرویس آسانسور با مالک یا مستاجر؟ دانستن جواب این سوال می تواند خیلی از مالک یا مستاجر از سردرگمی در بیاورد و اختلافات را از بین ببرد. در ساختمانها، هزینه سرویس آسانسور معمولاً بر عهده مالک است، مگر آنکه در قرارداد اجاره خلاف آن ذکر شده باشد. این موضوع در مورد بالابر خانگی نیز صادق است؛ پس همراه ما در این مقاله از پارس ایمن بالابر باشید تا به این سوال پاسخ دهیم با خیال راحت از آسانسور استفاده کنید و دیگه دغدغه هزینه ها رو نداشته باشید.
هزینه سرویس و تعمیرات آسانسور با مالک است یا مستاجر؟
طبق قانون مدنی تعمیر و نگهداری قسمت های مشترک ساختمان بر عهده مالک است . اسانسور نیز بخشی از همان قسمت های مشترک است پس در حالت کلی هزینه تعمیرات آسانسور بر عهده مالک ساختمان است. اما اگر مستاجر باعث خرابی آسانسور شده باشد طبیعی است که می بایست هزینه تعمیرات آن را بپردازد.
البته لازم به ذکر است که گاهی خرابی به خاطر استهلاک و گذشت زمان اتفاق افتاده است به طور مثال موتور آسانسور در اثر استفاده زیاد و به مرور زمان فرسوده شده است ونیاز به تعویض دارد در این صورت مالک باید هزینه تعمیرات آسانسور را متقبل شود.
پس می توان نتیجه گرفت که بسته به نوع خرابی و علت آن مسئولیت پرداخت هزینه آسانسور تعیین می شود. در ادامه درباره انواع خرابی آسانسور و مسئولیت هزینه ها می پردازیم.
خرابیهای ناشی از استهلاک
تعویض قطعات فرسوده: مثل سیم بکسل، موتور، فلکهها، ریلها و … که به مرور زمان و به طور طبیعی کهنه و دچار فرسایش می شوند.
نوسازی آسانسور
گاهی آسانسور خیلی قدیمی است و به نوسازی و بهروزرسانی نیاز دارد. در این صورت هزینه این نوع تعمیرات با مالک ساختمان می باشد.
خرابی های ناشی از استفاده نادرست
در صورت حمل وزن بار بالا با آسانسور یا استفاده بیش از حد مجاز از ظرفیت آسانسور آسانسور خراب شده است . به درب آسانسور ضربه وارد شده است دکمه ها شکسته یا دیواره کابین خش برداشته است
عدم رعایت نکات ایمنی
مثل نگه داشتن درب آسانسور به زور، پرش در آسانسور و …هزینه این نوع تعمیرات با مستاجر است.
خرابی های ناشی از حوادث غیرمترقبه
در صورت آسیب آسانسور در اثر زلزله، آتش سوزی یا سیل هزینه تعمیرات آن را بیمه متقبل می شود. البته به نوع بیمه نامه و پوشش های بیمه نیز بستگی دارد.
قوانین و مقررات مربوط به هزینه تعمیر آسانسور
در ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمان ها آورده شده است که هزینه های مشترک ساختمان که به طور معمول به وجود می آید، مثل هزینه های نگهداری و تعمیر آسانسور، به عهدهی مالکین می باشد.
همچنین بر طبق ماده ۴۸ این قانون هرگاه یکی از مالکین یا استفادهکنندگان ، به قسمت های مشترک ساختمان خسارتی وارد کند، مسئول جبران خسارت خود مالک می باشند. پس اگر مستاجر هستید و منجر به خرابی آسانسور نشدید، نباید هزینه ای برای تعمیر آن پرداخت کنید.
در صورتی که مالک هستید، مسئولیت تعمیر و نگهداری آسانسور با شماست، مگر اینکه خرابی ناشی از استفاده نادرست مستاجر یا حوادث غیرمترقبه بوده باشد.
توجه به این موضوع، بهویژه هنگام خرید یا فروش آسانسور در ساختمانهای نوساز، اهمیت زیادی دارد؛ چرا که هزینههای نگهداری و سرویس منظم نقش مهمی در حفظ ایمنی و ارزش آسانسور دارد.
نحوه محاسبه هزینه تعمیر آسانسور در آپارتمان
گاهی اوقات در قرارداد ذکر می شود که هزینه بعضی از تعمیرات برعهده مستاجر می باشد و دو طرف به توافق برسند. به طور کلی هزینه آسانسور در قرار داد اجاره به توافقات اولیه و نوع مشکل پیش آمده بستگی دارد. پس حتماً قبل از امضای قرارداد به این نکات توجه کنید:
- می بایست مسئولیت هزینههای تعمیر و نگهداری آسانسور به طور واضح مشخص شده باشد.
- نوع خرابی هایی که مستاجر مسئول آن هاست، به طور دقیق ذکر شود.
- در صورت بروز اختلاف، روش حل اختلاف ارجاع به مراجع قضایی نوشته شود.
چگونه از بروز اختلاف جلوگیری کنیم؟
- هیچ گاه بیش از ظرفیت مجاز ، بار یا افراد را با آسانسور حمل نکنید
- از آسانسور به درستی استفاده کنید و به قطعات آن آسیب نزنید.
- با شرکت های معتبر سرویس و نگهداری آسانسور قرارداد ببندید و آسانسور به طور منظم سرویس کنید تا از بروز خرابی های جدی جلوگیری شود.
- آسانسور رو بیمه کنید تا در صورت بروز حوادث غیرمترقبه، بیمه هزینه های تعمیرات آن را پرداخت کند
- در صورت بروز هرگونه مشکل در آسانسور، با همسایه ها صحبت کنید و به دنبال راه حل مسالمت آمیز باشید.
هزینه سرویس و نگهداری آسانسور
سرویس و نگهداری منظم آسانسور نهتنها باعث افزایش عمر این دستگاه پرکاربرد میشود، بلکه از بروز خرابیهای ناگهانی و پرهزینه نیز جلوگیری میکند. بهطور کلی، هزینه سرویس ماهیانه آسانسور به عواملی مانند:
نوع و ظرفیت آسانسور، تعداد توقفها و میزان استفاده بستگی دارد. همچنین، تعرفههای شرکتهای مختلف آسانسوری برای خدمات سرویس و نگهداری میتواند متفاوت باشد.
نقش مدیر ساختمان در تعمیر و نگهداری آسانسور
وظایف مدیر ساختمان در قبال سرویس و نگهداری آسانسور به شرح زیر می باشد:
- مدیر ساختمان باید با یه شرکت معتبر قرارداد ببندد و به سرویس دوره ای و نگهداری از آسانسور دقت کند
- مدیر ساختمان باید بر عملکرد شرکت سرویس دهنده نظارت کامل داشته باشد و از بالابودن کیفیت خدمات در قبال سرویس و تعمیر آسانسور اطمینان حاصل کند
- در صورت بروز هرگونه خرابی در آسانسور، مدیر ساختمان باید پیگیر برطرف کردن ایراد و اختلال در کارکرد آسانسور باشد.
- مدیر ساختمان باید هزینه های سرویس و نگهداری و تعمیر آسانسور رو از مالکین دریافت کند.
چه زمانی باید آسانسور را تعمیر کنیم؟
بعضی از علائم هستند که خرابی آسانسور را هشدار می دهند و نشانگر این هستند که آسانسور به تعمیر نیاز دارد این علائم عبارتند از:
- مشکل در باز و بسته شدن درب ها
- صداهای غیرعادی مثل صدای قیژ قیژ، لرزش، ضربه و …
- توقف های ناگهانی
- حرکت نامنظم و تکان های شدید
- استشمام بوی سوختگی
نکات ایمنی در استفاده از آسانسور
رعایت نکات ایمنی در استفاده از آسانسور می تواند مانع از بروز حوادث باشد.این نکات شامل موارد زیر می شود:
- قبل از ورود به آسانسور از توقف صحیح محل کابین آسانسور مطمئن شوید
- هنگام ورود و خروج از آسانسور عجله نکنید
- از تکیه دادن به درب آسانسور بپرهیزید
- داخل آسانسور بازی نکنید و از پرش در آن خودداری کنید.
- در صورت بروز هرگونه مشکل در آسانسور، دکمه زنگ خطر را بفشارید و با تکنسین تماس بگیرید.
- از استفاده از آسانسور در هنگام آتش سوزی خودداری کنید.
هزینه تعمیر آسانسور
هزینه تعمیر آسانسور به نوع قطعه ای که خراب شده هم بستگی دارد. به طور مثال هزینه تعمیر بعضی از قطعات گران قیمت آسانسور مانند موتور تابلو فرمان و سیم بکسل از قطعات جزئی مانند دکمه های کابین و طبقات چراغ ها و فن کابین بیشتر هستند.
در بسیاری از موارد، هزینههای مرتبط با سرویس ماهیانه که توسط شرکت آسانسور انجام میشود، به عنوان هزینه نگهداری عمومی، بر عهده مالک قرار میگیرد؛ مگر اینکه در قرارداد طور دیگری ذکر شده باشد.
چگونه هزینه تعمیر آسانسور را کاهش دهیم؟
برای کاهش هزینه تعمیر آسانسور میتونید از این راهکارها استفاده کنید:
- سرویس منظم آسانسور
- استفاده صحیح از آسانسور
- انتخاب شرکت سرویس و نگهداری مناسب
- بیمه کردن آسانسور
هزینه بیمه آسانسور با مالک است یا مستاجر
از آنجایی که آسانسورها به عنوان یکی از تجهیزات اصلی ساختمان ها به شمار می روند، بیمه کردن آسانسور میتواند تاثیر زیادی بر ایمنی و راحتی ساکنان داشته باشد. به همین دلیل، مهم است که مالکین قبل از اجاره دادن ملک، به این موضوع توجه کافی داشته باشند.طبق قوانین موجود و انچه تا الان متوجه شدید، هزینه بیمه آسانسور بر عهده مالک است. مالکین موظفند تا برای آسانسور ساختمان خود بیمه تهیه کند و در صورت بروز هرگونه حادثه، مسئولیت های مربوطه را بر عهده بگیرد.
چگونه یک شرکت سرویس و نگهداری آسانسور خوب انتخاب کنیم؟
انتخاب یه شرکت خوب برای سرویس و نگهداری آسانسور از اهمیت بالایی برخوردار است برای تعیین شرکت آسانسور به مجوز و گواهی نامه آن توجه کنید. از نکات مهم دیگر توجه به خدمات پس از فروش و استفاده از کادر تکنسین های مجرب می باشد.
هم چنین برای انتخاب یک شرکت آسانسور خوب می بایست ابتدا قیمت خدمات شرکت رو با شرکت های دیگه مقایسه کنید.
سرویس و تعمیر آسانسور با شرکت پارس ایمن بالابر
هزینه سرویس دوره ای بر عهده مستاجر است چون مستاجران در حال استفاده از امکانات ساختمان هستند . بنابراین مالک بابت پرداخت هزینه سرویس دوره ای اسانسور مسئولیتی ندارد. از طرفی هزینه مربوط به تعمیرات اصلی و اساسی آسانسور با مالک است و این هزینه نباید توسط مستاجران پرداخت شود. برای انجام انواع خدمات آسانسور کافی است شرکت پارس ایمن بالابر آسانسور را انتخاب کنید.
خدمات ما شامل .فروش انواع آسانسور هیدرولیکی، کششی، گیرلس و …نصب آسانسور با کیفیت بالا و در کوتاهترین زمان ممکن تعمیر، سرویس و نگهداری آسانسور با بهره گیری از تکنسینهای مجرب ارائه مشاوره رایگان در زمینه انتخاب و خرید آسانسور می باشد. در صورت درخواست برای درخواست هر کدام از خدمات این شرکت با شماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.