بالابرها را می توان تجهیزاتی بسیار کاربردی و مقرون به صرفه برای جا به جایی عمودی بار و انسان دانست. با توجه به تنوع روز افزون بالابرها، هر ساختمانی با توجه به ویژگی های خود به نوع خاصی از بالابر نیاز دارد. یکی از رایج ترین سوالاتی که افراد در این خصوص می پرسند، این است که کدام بالابر خانگی و بالابر برای ساختمان برای ساختمان چهار طبقه مناسب است؟ در قسمت های بعدی مقاله از پارس ایمن بالابر، پس از معرفی انواع بالابر به سوال مطرح شده پاسخ می دهیم.
انواع بالابر
امروزه بالابرها بسیار متنوع هستند و به روش های مختلفی دسته بندی می شوند. به طور معمول این وسایل فوق العاده کاربردی را به یکی از اشکال زیر طبقه بندی می کنند:
- بر حسب ثابت یا متحرک بودن
- بر اساس نوع حرکت (افقی، عمودی یا ترکیبی)
- بر حسب مواردی که حمل می کند (بالابر انسان، بالابر حمل تجهیزات و مصالح و …)
- بر مبنای کاربرد و ساختار (هیدرولیکی، ساختمانی، صنعتی، خانگی و …)
انواع بالابر ثابت
این گروه از بالابرها معمولاً از یک ستون ثابت و یک قسمت حمل بار روی آن تشکیل شده اند. بار توسط سیستم هیدرولیکی یا ونچ به بالا و پایین برده می شود. بالابرهای ثابت برای حمل و نقل بارهای پر وزن، بسیار کاربردی هستند و به نوبه خود اقسام گوناگونی دارند.
رایج ترین نمونه های بالابر ثابت عبارتند از:
-
بالابر هیدرولیکی
این بالابرها از سیستم هیدرولیکی بهره می برند و مبنای عمل آنها اصل پاسکال است. مطابق این اصلی فیزیکی، اعمال فشار بر یک مایع غیر متراکم، باعث می شود که این تغییر فشار به صورت یکنواخت به همه قسمت های مایع درون ظرف انتقال پیدا کند.
بر اساس آنچه گفته شد، در بالابر هیدرولیک، اعمال فشار به سیال یا روغن درون سیلندر، موجب حرکت پیستون و جا به جایی بار یا انسان به سمت بالا می شود. این بالابرها نصب راحتی دارند، بسیار امن و مقرون به صرفه هستند.
-
بالابر قیچی یا آکاردئونی
این مدل بالابرها کاربرد گسترده ای دارند و از ارتفاع 3 تا 30 متر بالا می روند. ظرفیت آنها نیز معمولاً بین 230 تا 2000 کیلوگرم است. برخی از آنها موتور دیزلی یا بنزینی دارند و بیشتر در مواقعی که سطح ناهموار باشد، به کار می روند؛ اما برخی دیگر موتور الکتریکی دارند.
از جمله کاربردهای بالابرهای قیچی می توان به پروژه های ساختمانی، تعمیرات، رنگ آمیزی و خدمات عمومی اشاره کرد. این بالابرها به خصوص برای مکان های باریک، کاربردی به نظر می رسند. چند نفر می توانند، به صورت هم زمان از آنها استفاده کنند.
انواع بالابر متحرک
همان طور که از نام بالابر متحرک پیداست، برخلاف بالابر ثابت، امکان جا به جایی دارد. این بالابرها نیز به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
-
بالابر متحرک سیار عمودبر
به سمت بالا حرکت می کند؛ ایمنی بالایی دارد و به دلیل استفاده برای جا به جایی انسان به بالابر نفربر نیز مشهور است.
-
بالابر متحرک لیفت بوم
امکان حرکت به هر دو جهت عمودی و افقی را دارد. برای جا به جایی اجسام و انسان به کار می رود، ایمنی بالایی دارد. در مکان هایی که دسترسی دشوار است، به میزان بالایی استفاده می شود.
بالابر لیفت بوم متحرک عمودی و افقی، انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- بالابر بوم برقی
- بالابر بوم قابل یدک کشی
- بالابر هیدرولیکی مفصلی
- بالابر بوم لیفت تلسکوپی
انواع بالابرهای ثابت و متحرک
برخی بالابرها را می توان هم به صورت ثابت و هم به شکل متحرک استفاده کرد. مهم ترین ارقام این بالابرها عبارتند از:
- بالابر مفصلی-تلسکوپی
- بالابر کامیونی
- بالابر عنکبوتی
- بالابر ریلی دستی
انواع بالابر انسانی
واضح است که این بالابرها برای جا به جایی انسان به کار می روند. بالابرهای انسانی بسیار متنوع هستند، میتوانند، مکانیکی یا برقی باشند و برای جا به جایی عادی انسان یا حمل بیمار استفاده شوند.
اصلی ترین ارقام بالابر انسانی عبارتند از:
- بالابر جک معلول
این گروه از بالابرهای انسانی، برای جا به جایی معلولین، همچنین افرادی که با استفاده از ویلچر یا واکر حرکت می کنند، به کار می رود. ممکن است، از نوع جک معلول عادی یا جک معلول هیدرولیک (با سیستم هیدرولیکی کنترل می شود) باشد.
- بالابر بیمار
به بالابر برانکاردبر مشهور هستند و برای جا به جایی بیماران روی برانکارد بین طبقات استفاده می شوند. نوع دیگری از بالابر بیمار نیز وجود دارد که تحت عنوان بالابر تخت بر از آن یاد می شود و برای انتقال بیمار از صندلی به تخت یا تختی به تخت دیگر به کار می رود.
- بالابر پله
بالابرهای پله پیما، نوعی بالابر ویلچربر شمار می روند که در راه پله ها نصب میشوند و به جا به جایی معلولین کمک می کنند.
بالابر ساختمانی
برای حمل بار، مصالح و انسان در ارتفاعات مختلف به کار می روند. این بالابرها به صورت ثابت در محل نصب می شوند، پایه های آنها در پشت بام نصب می گردد، انرژی الکتریکی را به جنبشی تبدیل نموده و حرکت می کنند، کاملاً امن هستند و می توان بارهای سنگین را با آنها جا به جا نمود.
بالابر خانگی
همان گونه که مشخص است، این بالابرها برای خانه ها، آپارتمان ها و ساختمان های مسکونی مناسب هستند؛ امکان جا به جایی بار و انسان را فراهم می کنند.
بالابر خانگی از سیستم هیدرولیکی یا برقی بهره می برد. توجه داشته باشید که این بالابرها با آسانسور متفاوت هستند. در یک توضیح کلی باید گفت که برای نصب آسانسور خانگی باید فضای مشخصی را در نظر گرفت؛ به همین دلیل است که در اکثر مواقع این کار در همان زمان ساخت و ساز صورت می گیرد؛ اما بالابر به دلیل عدم نیاز به چاهک و موتورخانه، نیاز به فضای زیادی ندارد، بیشتر برای مواقعی به کار می آید که امکان نصب آسانسور در ساختمان فراهم نباشد. از این رو برای ساختمان های قدیمی، به میزان بالایی استفاده می شود.
بالابر ساختمان چهار طبقه
در پاسخ به این پرسش که بالابر برای ساختمان چهار طبقه چه نوعی مناسب است، باید گفت که این مسئله به عوامل مختلفی از جمله نوع ساختمان، نحوه استفاده از بالابر و میزان تردد در ساختمان بستگی دارد؛ اما به طور کلی برای ساختمان هایی که تعداد طبقات آنها کم و تردد آنها در حد یک ساختمان مسکونی معمولی است، بالابر خانگی هیدرولیکی پیشنهاد می شود.
راحتی نصب، نگهداری و استفاده آسان، ایمنی بالا، حرکت نرم و بی صدا و امکان نصب در فضای محدود از مهم ترین مزایای آسانسور هیدرولیکی برای ساختمان 4 طبقه هستند.
بسته به شرایط و در صورتی که بتوان فضایی برای موتورخانه تعبیه نمود، می توان از بالابرهای کششی نیز برای ساختمان چهار طبقه استفاده کرد. این بالابرها کم هزینه تر هستند و به خصوص برای مکان هایی که احتمال حمل بار سنگین وجود دارد، مناسب به نظر می رسند.
در صورتی که فضای ساختمان چهار طبقه بسیار محدود باشد، چاره ای جز استفاده از بالابر پله ای باقی نمیماند. این بالابرها نه تنها به موتورخانه و چاهک نیاز ندارند، بلکه نیازمند برق سه فاز نیز نیستند. به علاوه به دلیل هیدرولیکی نبودن در مقایسه با سایر بالابرهای خانگی، قیمت پایینی دارند.
قیمت بالابر برای ساختمان چهار طبقه
قیمت بالابر برای ساختمان چهار طبقه به فاکتورهای مختلفی از جمله نوع بالابر، ظرفیت، ساختار، سیستم عملکرد و مشخصات ظاهری آن بستگی دارد؛ به عنوان مثال قیمت بالابر برقی انسان با قیمت بالابر ساختمانی متفاوت است یا مثلاً قیمت بالابر هیدرولیکی خانگی با ظرفیت 500 کیلوگرم با قیمت بالابر نفربر آپارتمانی فرق دارد.
به طور کلی قیمت بالابر در مقایسه با قیمت آسانسور بسیار مناسب است؛ به همین دلیل میزان استفاده از آنها به خصوص برای ساختمان هایی که در آغاز ساخت، آسانسور نداشته اند، رو به گسترش می باشد.
نصب بهترین بالابر برای ساختمان چهار طبقه با پارس ایمن بالابر
همان گونه که به احتمال زیاد متوجه شده اید، انتخاب نوع بالابر برای ساختمان چهار طبقه، همچنین نصب و راه اندازی آن می تواند، چالش برانگیز باشد. از سوی دیگر ایمنی و کیفیت عملکرد این بالابرها به خصوص برای ساختمان های مسکونی قدیمی، فوق العاده مهم است.
توصیه می کنیم، برای انتخاب مناسب ترین بالابر از کارشناسان پارس ایمن بالابر کمک بگیرید. این مجموعه ضمن بهره بردن از مهندسان و نیروهای متخصص و مجرب، بر روی کیفیت قطعات و مشتری مداری تاکید زیادی دارد.
بالابرهایی پارس ایمن بالابر با رعایت کلیه استانداردها طراحی شده، به دلیل استفاده از قطعات اصل و مرغوب، طول عمر بالایی دارند. با همیاری این شرکت در کوتاه ترین زمان و با مناسب ترین هزینه، صاحب یک بالابر امن و کاربردی در ساختمان خود خواهید شد.