علت قطع و وصل شدن برق آسانسور چیست ؟

علت قطع و وصل شدن برق آسانسور چیست ؟

فهرست مطالب

امروزه آسانسور یک وسیله ضروری برای ساختمان های چند طبقه (به خصوص آنهایی که تعداد طبقات زیاد دارند) به شمار می رود. علی رغم همه پیشرفت‌هایی که در حوزه ساخت و راه اندازی آسانسور صورت گرفته، در هر حال این وسیله نیز ممکن است، پس از مدتی استفاده، دچار خرابی شود. یکی از مشکلات رایجی که باید خیلی سریع به آن رسیدگی کرد، قطع و وصل برق آسانسور است. بی تردید پیش از هر اقدامی باید دلیل این اتفاق را پیدا کرد. مقاله پیش رو از پارس ایمن بالابر به علت قطع و وصل شدن برق آسانسور اختصاص دارد.

علت قطع و وصل شدن برق آسانسور در ساختمان

به طور کلی آسانسورهایی که مطابق استانداردها نصب و راه اندازی شده اند، طول عمر بالایی دارند؛ همچنین نگهداری صحیح و سرویس به موقع نقش مهمی در عملکرد آنها ایفا می کند؛ اما در هر حال پس از گذشت چند سال از زمان راه اندازی، احتمال بروز یک سری مشکلات برای آنها وجود دارد که یکی از آنها قطع شدن برق آسانسور خانگی به صورت مداوم و پی در پی است.

علت قطع و وصل شدن برق آسانسور در آپارتمان را باید در قطعات و اجزایی جستجو کرد که می توانند، به این مشکل مربوط باشند. در ادامه برخی از مهم ترین دلایل را بیان می کنیم:

  • خراب شدن فیوزها

فیوزها اولین مواردی هستند که در هنگام مشاهده آسانسور بدون برق یا بروز اختلال در برق رسانی به آسانسور باید بررسی شوند؛ چرا که مستقیماً به منبع قدرت اصلی متصل هستند و جریان اتصالات کوتاه زیادی در آنهاست. برای آسانسورها می توان فیوزهای کنترل جریان با ظرفیت قطع کنندگی بالا را به کار برد.

به طور کلی سه مدل فیوز داریم که هر یک ولتاژ و جریان معینی دارند؛ بنابراین هر کدام از آنها که خراب شود، باید آن را به قطعه ای نو از نوع خود تعویض کرد، تا از همان ولتاژ و جریان پشتیبانی کند.

اگر به هر دلیل بخواهید، فیوز را با نوع دیگری جایگزین کنید، باید در سایر اجزای آسانسور نیز یک سری تغییرات انجام دهید، تا ولتاژ و جریان نامی فیوز جدید مشکلی به وجود نیاورد و با سیستم هماهنگ باشد.

  • مشکل اتصال

مدارهای آسانسور، دارای نقطه های اتصال متعددی هستند که بروز مشکل در هر یک از آنان، می تواند، برق دستگاه را با مشکل مواجه کند. این مشکل بیشتر برای آسانسورهایی پیش می آید که به مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته و عمر زیادی دارند.

ایراد فوق مخصوصاً برای مدارهای قدرت و تغذیه که جریان برق زیادی را حمل می کنند، اهمیت زیادی دارد. اگر اتصالات مدار قدرت، مشکل پیدا کنند، دما در آن نقطه زیاد می شود و گرمای حاصل از آن به قطعات مجاور نفوذ کرده، بر آنها تاثیر می گذارد. حال اگر این گرما به قطعات حساسی مثل رله اضافه بار انتقال یابد، قطعی برق آسانسور را در پی خواهد داشت.

شایان ذکر است که به کار بردن کابل و سیم رشته ای به جای هادی توپر می تواند، احتمال ایراد پیدا کردن اتصالات را کم کند. علاوه بر این سرویس دوره ای بالابر برقی، بهترین راه برای جلوگیری از چنین مشکلاتی به شمار می رود.

  • خرابی کنتاکت

خرابی کنتاکت

یکی دیگر از دلایل قطع و وصل شدن برق آسانسور، خرابی کنتاکت هاست. در واقع زمانی که کنتاکت ها خراب می شوند، شاهد افت پتانسیل دستگاه هستیم. برای یافتن علت چنین مشکلی باید لحیم کاری همه کنتاکت‌ها را چک کرد؛ زیرا جریان اضافه بار از آنها رد می شود. خرابی کنتاکت ها می تواند، برای قطعاتی مانند کلیدهای شستی، کلیدهای قطع و وصل، اجزای راه انداز موتور، کنتاکتورها و رله ها به وجود بیاید.

لازم به ذکر است که علت هایی مانند فشار پایین، گرد و خاک گرفتن یا اکسید شدن کنتاکت ها و پوشیده شدن آنها با لایه اکسید باعث می شود که برق قادر به عبور از کنتاکت نباشد؛ در نتیجه در برخی موارد تمیز کردن کنتاکت ها با سنباده نرم مشکل را حل می کند.

توجه شود که برای نظافت کنتاکت به هیچ عنوان از سوهان استفاده نکنید؛ زیرا اکثر کنتاکت ها دارای لایه‌ای نازک از نقره هستند که ممکن است، با سوهان کشیدن، نابود شود و این اتفاق، کاهش عمر کنتاکت را در پی دارد. در صورتی که میزان کثیفی کنتاکت، زیاد است و با سنباده تمیز نمی شود، تعویض قطعه با قطعه نو توصیه می شود.

برای کنتاکت های دو پل دو حالته، ممکن است، شاهد حالت وصل متقاطع باشیم. در چنین وضعیتی پیش از قطعی یکی از کنتاکت هایی که پیشتر وصل بوده، کنتاکتی که قبلاً قطع شده، وصل می گردد. اگر مدار هر دو کنتاکت NO و NC به طور هم زمان، مشابه باشند، در کنترل مدار اختلال ایجاد می شود.

  • علامت سیم های اشتباه

چنین ایرادی معمولاً به زمان مونتاژ بر می گردد؛ به همین دلیل پیدا کردن علت آن دشوار به نظر می رسد. در واقع هر کابل، تعداد زیادی سیم دارد که هر یک به بخشی از آسانسور متصل می شود و جا به جایی شماره سیم ها، دلیل قطعی برق آسانسور خواهد بود.

علاوه بر آنچه بیان شد، در صورتی که اتصال سیم ها به جعبه ترمینال، ایراد داشته باشد، احتمال قطع شدن برق آسانسور زیاد است. این اتفاق زمانی پیش می آید که سیم های زیادی در جعبه ای بزرگ قرار داشته باشند؛ چرا که زیاد بودن تعداد سیم ها احتمال جا به جا بستن اتصالات را افزایش می دهد.

  • افت ولتاژ

یکی از علت های مهم قطع و وصل شدن برق آسانسور، مناسب نبودن ولتاژ است؛ زیرا این مسئله موجب اختلال در عملکرد دستگاه خواهد شد. از این رو یکی از کارهایی که در هنگام بروز مشکل مورد بحث باید انجام داد، بررسی ولتاژ فرمان، ولتاژ خط و ولتاژ تغذیه است.

هنگامی که ولتاژ سیستم پایین می آید، جریان ورودی به بار ثابت افزایش می یابد و در سیم پیچ ها گرما تولید می شود. این حرارت، نه تنها عملکرد آسانسور را با مشکل مواجه می کند، بلکه موجب کاهش عمر مفید آن خواهد شد.

  • ایرادات ترکیبی

به طور کلی مسئله قطع برق آسانسور به مشکلات الکتریکی یا مکانیکی بر می گردد؛ اما گاهی اوقات با ترکیبی از ایراداتی مواجه هستیم که ممکن است، الکتریکی-مکانیکی، الکتریکی-دمایی یا الکتریکی-فشار باشند.

بی تردید ابتدا باید مدار الکتریکی آسانسور را چک کرد؛ اما در مراحل بعد بررسی هر دو بخش سیستم لازم است، زیرا احتمال وجود مشکل در هر دو مولفه وجود دارد. حتی ممکن است، ایراد پیدا کردن قسمت الکتریکی به بخش مکانیکی نیز آسیب وارد کند و یا بالعکس. در نتیجه برای حل مشکل برق آسانسور باید همه عوامل به وجود آورنده مشکل را برطرف نمود.

  • قطع شدن برق شهری

گاهی اوقات مشکل قطع شدن ناگهانی برق آسانسور ربطی به خود دستگاه ندارد، بلکه برق شهری قطع شده است.

خوشبختانه امروزه برای اکثر آسانسورها برق اضطراری وجود دارد و در صورت قطع شدن برق، آسانسور در یکی از طبقات متوقف می شود. به این ترتیب خطر گیر افتادن در آسانسور به علت قطعی برق، افراد را تهدید نمی کند. با این حال توصیه می شود، اگر شخصی در ساختمانی تنهاست، تا جای امکان از آسانسور استفاده نکند.

رفع مشکل برق آسانسور خراب با پارس ایمن بالابر

رفع مشکل برق آسانسور خراب

استفاده از قطعات باکیفیت، همچنین طراحی، نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیکی بر اساس استانداردهای روز دنیا، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از خرابی ایفا نموده و احتمال بروز مشکلاتی مانند قطع و وصل شدن برق آسانسور را به شدت کاهش می دهد.

هنگام قطع ناگهانی برق آسانسور چه کنیم؟

در صورت قطع ناگهانی برق در آسانسور، آرامش خود را حفظ کنید و از تکان دادن کابین یا تلاش برای خروج خودداری کنید. با استفاده از دکمه اضطراری یا تلفن داخل آسانسور، کمک بخواهید و منتظر نیروهای امدادی بمانید. در این مدت، برای جلوگیری از استرس و کمبود اکسیژن، نفس عمیق بکشید و در صورت امکان با دیگران داخل کابین صحبت کنید.

در پایان توصیه می کنیم که اولاً کار تامین قطعات را به شرکت خوش نامی مانند پارس ایمن بالابر بسپارید، تا حتی الامکان از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید؛ ثانیاً در صورتی که پس از گذشت چندین سال، عملکرد آسانسور دچار مشکل شد، حتماً از کارشناسان و تعمیرکاران مجموعه نام برده کمک بگیرید.

توصیه اکید دیگر این است که آسانسور به صورت منظم و دوره ای توسط تکنسین های مجرب پارس ایمن بالابر بررسی و سرویس شود، تا در صورت بروز کوچکترین مشکل بتوان آن را حل نمود و از خرابی شدید یا قطعی برق آسانسور جلوگیری کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

فرم استعلام قیمت بالابر و آسانسور

وزن بالابر
اندازه کفی بالابر
نوع کفی
امکانات جانبی
تعداد ایستگاه
تعداد درب آسانسوری

.